Voit kokeilla keiton joukossa myös graavilohta. Tarjoile jälkiuuniruisleivän kanssa. Kuva: <span class="photographer">Tuomas Kolehmainen</span>
Voit kokeilla keiton joukossa myös graavilohta. Tarjoile jälkiuuniruisleivän kanssa. Kuva: Tuomas Kolehmainen

No nyt on nopeaa! Pilko kylmäsavulohi ja upota keittoon. Kalapaloja ei tarvitse edes keittää.

Kokki ja ruoka-alan yrittäjä Teresa Välimäki on kehittänyt keiton, jossa on paljon makua mutta jota tehdessä ei kauan mene.

– Lohen käsittelyyn kuluu vain minuutti. Paketti kylmäsavulohta antaa savun aromin, ja sitruuna raikastaa koko kattilallisen.

Välimäen perheessä keitosta tuli koko perheen suosikki.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Lapset rakastavat klassikkoruokia. Yritän keksiä niihin aina jotain uuttaa, että itsekin jaksan niitä syödä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kylmäsavulohikeitto

4 annosta

Valmistusaika 30 min

5 kpl kiinteää perunaa

1 pieni palsternakka

1 sipuli

1 pieni fenkoli

2 rkl rypsiöljyä (tai voita)

1,2 l vettä

2 kalaliemikuutiota

1 sitruuna

3 laakerinlehteä

1 tl kokonaisia maustepippureita

2 dl ruokakermaa

nippu tilliä

250–300 g

kylmäsavulohta

(suolaa)

1. Kuori perunat, palsternakka ja sipuli. Kuutioi ne sekä fenkoli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia 2 minuuttia.

2. Lisää vesi ja liemikuutiot. Pese sitruuna. Raasta sen kuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu. Lisää ne ja mausteet keittoon. Kiehauta ja keitä, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä.

3. Hienonna tilli ja suikaloi kylmäsavulohi. Lisää kerma, tilli ja lohi kattilaan. Lämmitä keitto, mutta älä keitä, ettei keitto juoksetu. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja sitruunamehua.

Vinkki! Jos haluat keventää, voit jättää kerman kokonaan pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla