Sillileivässä maistuu kesä.
Sillileivässä maistuu kesä.

Kaikkiin kesän herkkuhetkiin sopiva punasipulisilli on täydellistä lomaruokaa. 

Äidin kalaresepti on Teresa Välimäen, kokin ja ruoka-alan monitoiminaisen, aarre. Alkuperäisessä reseptissä kalana on lohta, mutta Teresa on muunnellut reseptiä silakalle, sillille ja jopa graavisiialle. 

– Toimii aina! Soosi on erityisen ihanaa myös vain uusien perunoiden kanssa, siksi kastiketta saa olla reilusti, Teresa kertoo.

Tässä reseptissä Teresa yhdistää lempisoosinsa uusien perunoiden ja saaristolaisleivän kanssa. Sillileipä sopii kesällä alkupalaksi, välipalaksi, iltapalaksi – ja huikopalaksi! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kesällä tykkään syödä kalaa ja muutenkin kevyemmin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teresan punasipulisilli

8 annosta

10 min + maustuminen yön yli

2 matjessillifileetä

2 valkosipulinkynttä

1 punasipuli

1 dl hienonnettua ruohosipulia

½ sitruunan mehu

200 g ranskankermaa

1 tl sokeria

Lisäksi

8 siivua saaristolaisleipää

voita voiteluun

muutama keitetty uusi peruna

hienonnettua puna- ja ruohosipulia

1. Huuhtele ja kuivaa sillifileet. Leikkaa ne haarukkapaloiksi.

2. Hienonna kaikki sipulit. Yhdistä kulhossa punasipuli ja sitruunamehu ja anna tekeytyä hetki.

3. Sekoita toisessa kulhossa ranskankerma, sokeri, valkosipuli, ruohosipuli. Lisää joukkoon maustunut punasipuli. Kääntele joukkoon sillipalat. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

4. Hetki ennen tarjoilua paahda ja voitele saaristolaisleipäviipaleet. Levitä siivuille viipaloituja uusia perunoita ja punasipulisilliä. Koristele leivät hienonnetulla puna- ja ruohosipulilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla