Leivän leipomisen ei tarvitse olla monen päivän prosessi, eikä vaivaamistakaan aina tarvita. Kokeile näitä superhelppoja reseptejä! 

Suomessa kiertää sosiaalisen median perusteella varsinainen pataleipäbuumi. Moni on innostunut myös oman leipäjuuren tekemisestä ja juurileivän leipomisesta. 

Jos olet jo pataleipäsi kokeillut tai jos leipäjuuren tekeminen tuntuu aivan liian työläältä, nämä seuraavat reseptit ovat sinua varten. Listasimme alle neljä erinomaisen helppoa ja herkullista leipäohjetta, joilla saat tuoreita lämpimäisiä pöytään pienellä vaivalla. 

1. Sämpylät, jotka onnistuvat aina

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Fantastinen leipä on yksi netin haetuimmista ja suosituimmista sämpyläresepteistä. Sen salaisuus on yksinkertainen: helppo resepti, joka onnistuu aina. Taikinaa ei tarvitse vaivata eikä sämpylöitä tarvitse pyöritellä. Lopputuloksena ovat täydellisen vaaleat vehnäsämpylät, joiden pinta on ihanan rapea ja sisus mehevän pehmeä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso sämpylöiden resepti:


 2. Muutaman minuutin sämpylätaikina

Uskotko, että sämpylätaikinan voi saada aikaan vain minuuteissa? Tässä ohjeessa ainekset sekoitetaan kulhossa ja taikina jätetään jääkaappiin yön ajaksi. Aamulla taikina nostetaan lusikalla nokareiksi pellille ja paistetaan.

Jos olet astetta ruokaisampien sämpylöiden ystävä, tämä resepti on sinulle, sillä sämpylöihin tulee vehnäjauhojen lisäksi kaura- tai ruishiutaleita sekä siemeniä. 

Katso superhelppojen aamiaissämpylöiden resepti: 


3. Saaristolaissämpylät

Rakastatko saaristolaisleipää? Siitä inspiraationsa saaneet saaristolaissämpylät maistuvat etenkin kalan kanssa. Resepti on erityishelppo: lämmitä mehu, liota hiiva ja sekoita joukkoon muut aineet. Näitäkään sämpylöitä ei tarvitse pyöritellä, sillä taikina nostetaan lusikalla muffinipeltiin.

Katso saaristolaissämpylöiden resepti:


4. Pehmeä peltileipä

Tämän leivän taikina valmistuu kymmenessä minuutissa sekoittamalla, ja se paistetaan pellillä levyllä pannarin tapaan. Nesteenä käytetään veden ja maustamattoman jogurtin seosta, joka antaa leivälle kuohkeutta ja herkullista happamuutta. Ei hätää, jos jääkaapissa ei ole jogurttia: myös piimä, maito tai pelkkä vesi käyvät. 

Katso peltileivän resepti:


5. Ohrarieskat

Herkullisten rieskojen leipominen ei ole vaikeaa sekään. Nesteenä käy piimä tai maustamaton jogurtti. Täyteläisyyttä leipäsiin tuovat valmiit perunamuusihiutaleet. 

Katso ohrarieskojen resepti:

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla