Soppa365
Laatikko viimeistellään parmesan-juustolla. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Laatikko viimeistellään parmesan-juustolla. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Kokeile kokki Mika Roiton makaronilaatikkoa ja ihastu ikihyväksi!

Makaronilaatikko on suomalaisten suosikkiruoka. Useimmiten se tehdään muna-maitoon, mutta myös kirkkaaseen liemeen haudutetulla laatikolla on omat kannattajansa. Tamperelaisravintoloiden Hubert ja Bertha omistaja Mika Roiton kotona laatikko tehdään juurikin näin.

–Makaronilaatikossa on kaksi koulukuntaa: muna-maidon ja kirkkaan kannattajat. Rouva kuuluu kirkkaisiin, ja minä saan luvan olla samaa mieltä. Hyvä kanaliemi on makaronilaatikon juju. Salainen paheeni on syödä seuraavana päivänä laatikon tähteet voissa pannulla paistettuna. Lisukkeena ehdottomia ovat Heinzin ketsuppi ja suolakurkut, taustoittaa Mika Roito makaronilaatikon reseptiä.

Raaka-ainelista on lyhyt ja siksi kannattaakin valita hyvät raaka-aineet. Hyvän kanaliemen voi keittää itse, mutta myös kartonkipakkaukseen pakattu valmis kanaliemi toimii loistavasti. Kolmas vaihtoehto on sekoittaa liemi fondista ja kuumasta vedestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirkas makaronilaatikko

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 1 t 15 min

1 ps (400 g) makaronia

400 g sika-nautajauhelihaa tai rasvaista naudanjauhelihaa

1 (iso) sipuli

2 valkosipulinkynttä

n. 1/2 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria myllystä

5 dl kanalientä

1 dl parmesaania raasteena

50 g voita

  1. Keitä makaronit runsaassa suolalla maustetussa vedessä (1 rkl suolaa/3 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
  2. Paista jauheliha rapeaksi omassa rasvassaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit ja lisää jauhelihan joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Älä ruskista enää.
  3. Kuumenna (kiertoilma)uuni 175 asteeseen. Sulata voi. Käytä puolet voista uunivuoan voiteluun. Sekoita makaronit, jauheliha-sipuliseos ja puolet voisulasta. Levitä seos vuokaan. Valmista kanaliemi ja kaada se vuokaan. Ripottele parmesaaniraaste pinnalle ja sekoita niin, että osa juustosta sekoittuu muihin aineisiin. Kypsennä uunin alatasossa 45 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

Ohje: Mika Roito ja Krista Kupariharju, Glorian ruoka ja viini

 

Mä olen niin väsynyt jo tuohon ainaiseen lihaan. Se on niin mautonta, jotta aina pitää vaan maustaa ja maustaa ja maustaa.

Lisäksi haisee kammottavalle, kun sitä kärtsää.

Ja raadon lemu tarttuu hiuksiin, vaatteisiin ja jopa ihan soffanpäälliseenkiin.
Booooring !

Sisältö jatkuu mainoksen alla