Ooh, mikä herkkukakku! Kuva: Sami Repo
Ooh, mikä herkkukakku! Kuva: Sami Repo

Tämä huippukakku on helppo ja älyttömän herkullinen. Täydellistä juhlatarjottavaa!

Karkkikaapin mutakakku

10 palaa

Valmistusaika 20 minuuttia + paistumiseen 15–20 minuuttia

200 g leivontasuklaata
200 g voita
4 kpl munaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
150 g tummaa suklaata
½ dl kuohukermaa

Koristeeksi:
1 dl suklaapähkinöitä (esimerkiksi M&M’s)
1 ½ dl pieniä vaahtokarkkeja
1 dl manteleita
(raitoihin 50 g suklaata)

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka (halkaisija 22–24 cm).

2. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä.

3. Lisää munat ja sokeri hiukan jäähtyneeseen suklaa-voi-seokseen. Riittää että ainekset sekoittuvat, vaahdottamista ei tarvita.

4. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita seos varovasti taikinaan.

5. Kaada taikina vuokaa ja paista uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Kakku saa olla sisältä löysähkö.

6. Rouhi kuorrutteeseen tuleva suklaa ja pane se kerman kanssa kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä ja sekoittele, kunnes suklaa sulaa. Kaada seos vuoassa olevalle kakulle. Rouhi suklaapähkinät ja ripottele ne koristeeksi vaahtokarkkien ja manteleiden kanssa. Halutessasi viimeistele kakku sulattamalla suklaata ja valuttamalla se raidoiksi koristeiden päälle.