Kokeile mansikkakastiketta myös tavalliseen fetasalaattiin.
Kokeile mansikkakastiketta myös tavalliseen fetasalaattiin.

Tarpeet herkulliseen salaattiin löytyvät lähikaupasta.

Uudenlaisen kanasalaatin kastike maistuu mansikalle. Vegeversio salaatista syntyy sekin helposti, kun korvaat broilerin grillatulla halloumilla.

Mansikka-kanasalaatti

4 annosta

valmistusaika 30 min

4 broilerin rintafilettä

1 tl suolaa

2 omenaa

2 ruukkua salaattia

1 dl manteleita

Mansikka-balsamicokastike

1 dl mansikoita

2 rkl balsamicoa

½ tl suolaa

1. Valmista ensin kastike. Survo mansikat haarukalla murskaksi pienessä kulhossa. Lisää balsamico ja suola. Sekoita hyvin.

2. Kuumenna grilli. Ota fileet huoneenlämpöön ja ripottele niiden pintoihin suola. Grillin lämmetessä pese salaatit ja omenat. Poista omenista siemenkodat ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Rouhi mantelit veitsellä.

3. Grillaa fileet molemmin puolin kullanruskeiksi. Anna jälkikypsyä epäsuorassa lämmössä, jos fileet ovat paksuja.

4. Kokoa salaatti kulhoon tai lautasille. Levitä salaatti pohjalle, asettele päälle omenasiivuja ja ripottele mantelimurua. Siivuta broilerit ja nosta ne salaattipedille. Viimeistele mansikkakastikkeella.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Näissä mehevissä muffinseissa yllättävät kaukomatkoilta tutut maut – kookos ja sitruunaruoho.

Mustikka-sitruunaruoho-muffinssit

8 kpl

30 min

2 sitruunaruohoa

4 dl mustikoita

3 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

1 dl rypsiöljyä

1 pieni tlk (200 ml)

kookosmaitoa

Lisäksi

8 kpl isoja muffinssivuokia

1 Hienonna sitruunaruohot ja puhdista mustikat.

2 Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja sekoita. Lisää joukkoon munat, öljy ja kookosmaito. Sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan sitruunaruoho ja mustikat. Jaa taikina isoihin muffinssivuokiin niin, että muffinseille jää hieman kohoamisvaraa.

3 Paista uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia. Kokeile kypsyys puisella grilli- tai hammastikulla.

Kesäiseen viinijuomaan käyvät vaikka takapihan mustikat.

Rosee-Sangria

valmistusaika 5 min

8 annosta

½ l mansikoita

1 dl pensasmustikoita tai tuoreita metsämustikoita

4 persikkaa

2 sitruunaa

1 plo (puoli)makeaa roseeviiniä

1 l kivennäisvettä

LISÄKSI

reilusti jääpaloja

1 Huuhdo marjat ja persikat. Puolita

mansikat. Leikkaa persikat siivuiksi.

2 Purista sitruunoista mehu boolimaljaan. Lisää marjat ja persikat sekä reilusti jäitä. Kaada roseeviini ja kivennäisvesi joukkoon. Sekoita ja tarjoile!