Me Naiset
|
Riikka Väliahde
Janne Kataja luottaa klassikoihin kuten jauhelihakastikkeeseen. Kuva: Mikko Hannula
Janne Kataja luottaa klassikoihin kuten jauhelihakastikkeeseen. Kuva: Mikko Hannula

Janne Katajan maukkaan kastikkeen salaisuus piilee valmiissa jauhelihamausteessa. 

Juontaja Janne Kataja kokkaa mielellään. Hänen ruokabravuurinsa ovat klassisia: lasagnea, lihapullia ja erilaisia pastoja.

– Pastan keitän aina kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä, johon lisään vielä kaksi teelusikallista sokeria. Pastan rakenteesta tulee näin mahtava, Janne kertoo.

Janne viettää paljon aikaa Italiassa ja kokkaa pastaherkkuja – suomalaisin vivahtein – myös sikäläisille ystävilleen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Olen laittanut heille esimerkiksi makaronilaatikkoa. Kaikki pitivät siitä! Salainen raaka-aineeni siihen on sipulikeittopussi, jonka sekoitan muna-maitoon, Janne paljastaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Arjen bravuureihin kuuluu tämä mainio jauhelihakastike. 

Janne Katajan jauhelihakastike

6 annosta

valmistusaika 30 min

2 hopeasipulia

2 tomaattia

1 tl mustapippuria

2 tl jauhelihamaustetta (esim. Santa Maria)

2 tl paprikajauhetta

2 tl valkosipulijauhetta

3 rkl makeaa chilikastiketta

3 rkl ketsuppia

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl voita

800 g naudan paistijauhelihaa

3 rkl vehnäjauhoja

2 rkl voita

4–5 dl vettä

2 kasviliemikuutiota

3 rkl tomaattipyreetä

Lisäksi

600 g pastaa

1. Hienonna sipulit ja kuutioi tomaatit. Mausta jauheliha pippurilla, paprikajauheella, jauhelihamausteella, valkosipulijauheella, chilikastikkeella ja ketsupilla.

2. Kuumenna oliiviöljy ja voi kasarissa. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä. Kun ne ovat läpikuultavia, nosta lämpöä ja ruskista jauheliha. Lisää tomaattikuutiot.

3. Ripottele jauhot lihan joukkoon ja sekoita. Lisää voi ja anna sen sulaa. Sekoita. Lisää vettä ensin neljä desiä ja anna kastikkeen suurustua. Jos kastike kiehuu kovasti kasaan, lisää vielä vettä. Murusta liemikuutiot kastikkeeseen. Mausta tomaattipyreellä. Anna porista miedolla lämmöllä sillä välin, kun keität pastan.

 

MJ

Kammoittavan kuuloinen sekametelisoppa :/.
Kaikkien klassisten kulinarismin oppien vastainen sörsseli.
Joku pilailuresepti tulee mieleen :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla