Kodin Kuvalehti
Kun keho huutaa energiaa, tästä patukasta sitä saa.
Kun keho huutaa energiaa, tästä patukasta sitä saa.

Ei lisäaineita, vaan rutkasti makua puolukoista, banaanista, ruishiutaleista ja pähkinöistä. 

Nauti kotitekoisesta energiapatukasta metsässä, hektisenä harrastuspäivänä ja aina, kun kaipaat lisäaineetonta puhtia.

Energiapatukoiden valmistelu on nopeaa, mutta kuivaamiseen täytyy varata aikaa päivä. Voi kuulostaa työläältä, mutta lopputulos palkitsee, ja patukoista on iloa pitkään!

Säilytä energiapatukat voipaperiin tai kelmuun käärittynä tiiviissä purkissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • Jääkaapissa patukat säilyvät hyvinä pari kuukautta.
  • Jos pakastat patukat, voit nautiskella niistä puoli vuotta.
  • Ilman kylmäsäilytystä patukat kannattaa syödä viikossa.

Energiapatukat

4 annosta, 20 min + 8 t

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 banaania (3 dl soseena)

2 dl tuoreita puolukoita

4 rkl hunajaa

2 rkl limen mehua

3 dl ruishiutaleita

2 dl maapähkinöitä ja/tai pekaanipähkinöitä

1 dl kuivattuja puolukoita

  1. Soseuta banaani ja puolukat. Purista joukkoon limen mehu. Lisää hunaja.
  2. Paahda hiutaleita ja pähkinöitä uunissa 200 asteessa 5–10 min.
  3. Lämmitä sose kuumaksi kattilassa tai mikrossa. Sekoita joukkoon paahdetut hiutaleet ja pähkinät. Anna turvota kaksi tuntia.
  4. Sekoita joukkoon kuivatut marjat. Muotoile massa 2 cm paksuiksi patukoiksi.
  5. Kuivaa uunissa 60 asteessa tai kuivurissa leivinpaperin päällä 6–8 tuntia. Käännä patukat puolessa välissä.

Resepti: Anu Brask

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla