Tuhti maalaispasta valmistuu pavuista, pekonista ja paistetuista tateista.

1. Keitä pasta väljässä ­vedessä ohjeen mukaan ­napakan pehmeäksi. Siivilöi ja pidä lämpimänä.

2. Levitä pastan kypsyessä pekoniviipaleet ja puolitetut kirsikkatomaatit leivinpaperille uunipellille ja paahda 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pekoni on rapeaa ja kirsikka­tomaatit paahtuneita. ­Nosta sivuun.

3. Viipaloi sillä aikaa tatit, silppua sipulit ja murskaa valkosipuli. Kuumenna pannulla voi ja öljy ja kuullota siinä silputut sipulit. Lisää viipaloidut sienet ja paista kunnes sienien neste on haihtunut. Nosta sivuun.

4. Valuta pavut. Ota ½ dl pavuista ja pane ne monitoimikoneeseen persiljan kanssa, soseuta ja lisää isolle pannulle kerman, soijan ja loppujen kokonaisten ­papujen kanssa. Anna kiehua kunnes seos saostunut.

5. Kääntele kastikkeen ­sekaan pasta, pienitty ­rapea pekoni, kirsikka­tomaatit ja tatti sipuliseos. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoa parmesaanilastujen kanssa.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 25 minuuttia

Resepti

250
g
pastaa
10-12 kirsikkatomaattia
puolikas paketti (á 140 g) pekonia
tuoretta pilkottua tattia
1 keskikokoinen keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
2
rkl
voita
2
rkl
oliiviöljyä
puolikas purkki (á 400 g) isoja valkoisia säilykepapuja
silputtua persiljaa
1
prk
(3,3 dl) ruokakermaa
1
rkl
soijakastiketta
maun mukaan rouhittua mustapippuria ja suolaa
raastettua parmesaania