Katalonialainen romesco-kastike saa makunsa paahdetuista paprikoista, tomaateista ja manteleista.
Katalonialainen romesco-kastike saa makunsa paahdetuista paprikoista, tomaateista ja manteleista.

Ihanalta tuoksuva ja maistuva romesco-keitto on Katalonian lahja maailmalle. 

Romesco-keitto

6 annosta

Valmistusaika 30 minuuttia + paprikoiden jäähtyminen

2 punaista paprikaa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2 ½ dl manteleita

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4 valkosipulinkynttä

1 tlk kuorittuja tomaatteja

4 tl punaviinietikkaa

1 rkl hunajaa

2 tl harissaa

¾ tl jauhettua

savupaprikaa

½ tl suolaa

½ tl rouhittua

mustapippuria

Lisäksi

8 dl kasvislientä

1 tlk kikherneitä

Päälle

Parmesaania

Pinjansiemeniä

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puolita paprikat ja poista siemenkodat. Laita kuori ylöspäin leivinpaperin päälle pellille, lisää mantelit ja valkosipulinkynnet kuorineen paprikoiden viereen. Paahda noin 10 minuuttia, kunnes mantelit ja valkosipulit saavat vähän väriä. Ota pois uunista.

2. Lisää lämpöä 250 asteeseen ja jatka paprikoiden paahtamista vielä noin 10 minuuttia, kunnes kuoret ovat mustuneita. Laita muovipussiin ja anna jäähtyä sen verran, että saat kuorittua ne käsin. Kuori myös valkosipulinkynnet.

3. Mittaa paprikat, valkosipuli, mantelit, kuoritut tomaatit, etikka, hunaja, harissa ja mausteet tekosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.

4. Kuumenna kasvisliemi kattilassa ja sekoita kasvissose joukkoon. Valuta ja murskaa kikherneitä hieman haarukalla. Lisää kikherneet ja keitä silloin tällöin sekoitellen 10 minuuttia.

5. Tarjoa parmesaanin ja pinjansiementen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla