Valkosuklaahiput paahtuvat uunissa ihanan karamellisiksi. Kuva: Lasse Lecklin
Valkosuklaahiput paahtuvat uunissa ihanan karamellisiksi. Kuva: Lasse Lecklin

Hyödynnä syksyn puolukkasato teeleipiin.

Puolukka-valkosuklaateeleipä

4 annosta

valmistusaika 10 min + 15 min paisto

Ainekset

3 dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

50 g kylmää voita

½ dl puolukoita

½ dl valkosuklaata pilkottuna

1 dl vaniljajugurttia

1 dl kylmää vettä

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Yhdistä vehnäjauho, suola ja leivinjauhe keskenään. Paloittele kylmä voi. Nypi sormin murumaiseksi.
  2. Sekoita puolukat, suklaa, jugurtti ja vesi joukkoon nopeasti niin, että kaikki menee hyvin sekaisin, mutta älä vaivaa.
  3. Taputtele taikina ympyräksi pellin päälle tai pieneen kakkuvuokaan, jos haluat sen olevan tasaisen pyöreä. Paista 15 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.