Kuvat
Panu Pälviä
Soppa365
Parhaat kermaperunat valmistuvat kiinteistä potuista ja aidosta kuohukermasta.
Parhaat kermaperunat valmistuvat kiinteistä potuista ja aidosta kuohukermasta.

Ota haltuun ohje, jolla valmistat elämäsi parhaat kermaperunat. Ne sopivat lisukkeeksi milloin vain ja melkein mille ruualle tahansa.

  1. Valitse kiinteitä perunoita ja upota ne viipaloituina kylmään veteen. Tällöin ylimääräinen tärkkelys huuhtoutuu pois perunaviipaleiden päältä ja vuoan pinnasta tulee ihanan rapea. Vesi myös estää perunoita tummumasta. Kiinteistä perunoista valmistetut viipaleet säilyvät kermaisessa vuoassa herkullisen irtonaisina. Jauhoiset perunat kannattaa säästää muusiin tai käyttää sellaisenaan uuniperunoina.
  2. Käytä reilusti kermaa. Kermaperunoissa saa ja pitääkin käyttää oikeaa kuohukermaa, joka kestää happolisäyksen ja pitkän haudutuksen juoksettumatta. Tässä ohjeessa kerman joukkoon lisätään valkoviiniä, joka antaa tyylikästä hapokkuutta ja tasapainoisuutta kermaiseen vuokaan.
  3. Kypsennä sopivasti, älä liikaa. Kun haarukka uppoaa perunaviipaleiden läpi kauniisti, vuoka on valmis. Liian pitkällä kypsennysajalla vuoasta tulee kuiva tai viipaleet alkavat pehmetä sosemaiseksi.

 

Parhaat kermaperunat

6 annosta

1 t

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1 kg kiinteitä perunoita

Sisältö jatkuu mainoksen alla

25 g voita

4 dl kuohukermaa

1 dl valkoviiniä

2 timjamin oksaa

1 tl mustapippureita

2 tl suolaa

  1. Kuori perunat. Täytä kulho kylmällä vedellä. Leikkaa perunat ohuiksi siivuiksi. Nosta siivut kylmään veteen sitä mukaa kun leikkaat niitä.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Voitele vuoka voilla. Valuta perunat ja lado ne vuokaan. Kypsennä 20 minuuttia.
  3. Sillä välin mittaa kattilaan kerma, valkoviini, timjami ja mustapippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hiljaa poreillen noin 15 minuuttia.
  4. Siivilöi mausteet pois kerman joukosta ja lisää suola. Kaada kermaseos perunoiden joukkoon. Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen ja kypsennä vielä 30 minuuttia.

Resepti: Riikka Väliahde, Me Naiset

Sisältö jatkuu mainoksen alla