Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Munanvalkuainen antaa tahmeansitkeisiin omenapatukoihin proteiini­tujauksen.

1. Kuori omenat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Sekoita raaste hiutaleiden, maltaiden, siementen ja rusinoiden kanssa yhteen. Mausta seos inkiväärillä ja kanelilla.

2. Yhdistä hunaja ja öljy keskenään. Lämmitä seosta hetki mikrossa, jos hunaja on liian jäykkää. Lisää öljyseos kuiva-aineisiin.

3. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita se hiutaleseokseen. Vuoraa uunivuoka (noin 15 x 25 cm) leivinpaperilla ja levitä seos vuokaan.
Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Leikkaa jäähtynyt levy annospaloiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Resepti

Annoksia:
8
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 15 minuuttia + paistoaika: 20 minuuttia

Resepti

2
kpl
omenaa
4
dl
neljänviljanhiutaleita
mämmimaltaita
auringonkukansiemeniä
1
dl
keltaisia rusinoita
2
tl
inkivääriä
2
tl
kanelia
3
rkl
hunajaa
2
rkl
öljyä
2
kpl
valkuaista
Sisältö jatkuu mainoksen alla