Tarjoa kala kasvisten kanssa, joiden joukkoon olet friteerannut inkivääriä. Leikkaa inkivääri ohuiksi suikaleiksi, friteeraa öljyssä ja mausta suolalla.
Tarjoa kala kasvisten kanssa, joiden joukkoon olet friteerannut inkivääriä. Leikkaa inkivääri ohuiksi suikaleiksi, friteeraa öljyssä ja mausta suolalla.

Inkivääri on maustemaailman vivahteikas tuhattaituri, joka sopii mainiosti uuniloheenkin. 

Inkiväärilohi

4 annosta

Valmistusaika 25 minuuttia + lohen marinoituminen

500 g lohta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Marinadi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 kevätsipulia

2 valkosipulinkynttä

1 rkl raastettua

inkivääriä

½ dl oliiviöljyä

2 rkl soijakastiketta

2 rkl riisiviinietikkaa

2 rkl seesamiöljyä

2 rkl (ruoko)sokeria

1 rkl seesaminsiemeniä

Inkiväärikastike

2 tl raastettua

inkivääriä

4 rkl juoksevaa

hunajaa

2 tl soijakastiketta

2 tl seesamiöljyä

1 tl srirachaa

1 tl seesaminsiemeniä

1. Valmista marinadi. Hienonna kevätsipulit, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita lohi suljettavaan pussiin ja kaada marinadi joukkoon. Marinoi noin tunnin ajan, kerran kalan kääntäen.

2. Tee inkiväärikastike. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta kala marinadista leivinpaperin päälle uunipellille. Lusikoi marinadia päälle. Kypsennä 15 minuuttia. Tarjoa heti inkiväärikastikkeen ja kasvisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla