Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Uunimunakkaassa maistuvat tatit ja feta. Tarjoile munakas pinaatti-avokado-lisäkkeen kera.

Pane kuivatut tatit pehmenemään kulhoon kerman sekaan vähintään tunti
ennen ruuan valmistusta. Riko kananmunat toiseen kulhoon ja vatkaa
niiden rakenne kevyesti rikki. Lisää joukkoon kerma-tattiseos ja murennettu juusto. Kaada muna-sieni-juusto­seos hyvin öljyttyyn, reunalliseen (25x25 cm) uunivuokaan.

Nosta vuoka uunin keskitasolle 150 asteeseen ja kypsennä noin 20  minuuttia, tai kunnes munamassa on kokonaan hyytynyt. Juuri ennen tarjoilua kääntele pannulla pienessä öljytilkassa silputut kevät­sipulinvarret ja halkaistut kirsikkatomaatit lämpimiksi.

Lisää sekaan tuore, siistitty pinaatti ja avokadopalat, mausta sitruunanmehulla, suolalla sekä pippurilla ja nosta saman tien tarjolle kypsän munakkaan kanssa.

Resepti

Annoksia:
6
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 30 minuuttia + sienten liottamisaika 1 tunti.

Resepti

2
dl
kevytkermaa tai maitoa
1
dl
kuivattuja herkkutatteja
9
kpl
isoa kananmunaa
200
g
feta- tai salaattijuustoa

Lisäksi

3
kpl
kevätsipulin vartta
10
kpl
keltaista kirsikkatomaattia
50
g
tuoretta pinaattia
2
kpl
kypsää avokadoa
1
rkl
sitruunamehua
suolaa ja pippurirouhetta maun mukaan