Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Pese omenat ja leikkaa ylä- ja alaosista pienet viipaleet pois, jotta omenat pysyvät paremmin pystyssä. Poista omenaporalla siemenkodat. Koverra omenoita meloniraudalla tai teelusikalla sen verran, että täytteelle tulee tilaa. Paloittele sisuksesta 2/3 täytteeseen. Tuki poranreikä omenapalalla, jotta täytteet eivät valu leivinpaperille tai uunivuokaan.

Nosta omenat uunivuokaan tai leivinpaperoidulle uunipellille. Valmista risotto pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha öljyssä, lisää lopussa omenapalat, mausteet ja risotto. Jatka paistamista noin viiden minuutin ajan.

Sulata lopuksi joukkoon sinihomejuusto. Täytä omenat ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes omenat ovat kypsiä, mutta pysyvät vielä hyvin koossa. Ota kaveriksi mukaan raikasta salaattia.

Vinkki! Jos täytettä jää yli, se on herkullista  sellaisenaankin. Täyte sopii myös uunipaprikoiden sisään.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 40 minuuttia

Resepti

4
kpl
kiinteälajikkeista omenaa
100
g
tattirisotto-aineksia
200
g
naudanjauhelihaa
1
tl
rypsiöljyä
paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa
75
g
sinihomejuustomurua