Korealaiset koirat ovat tulisia, mutta vähän makeita.
Korealaiset koirat ovat tulisia, mutta vähän makeita.

Heippa nakit ja ketsuppi! Uudenlaiset luksus-hot dogit vievät kielen mennessään.

Hot dog -ravintolat ovat uusi villitys, eikä nyt puhuta vain pienistä grilleistä tai katukiskoista. Helsingistäkin löytyy kaksi hodareihin erikoistunutta ravintolaa. 100 Dogsissa hodareihin yhdistellään cocktaileja, ja Kaartin hodari ja hummerissa tarjotaan gourmet-hot dogeja ja hummeria. Vastaavia ravintoloita on esimerkiksi Kööpenhaminassa, Lontoossa ja New Yorkissa.

Korean koira

4 annosta

valmistusaika 40 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4 hot dog -sämpylää

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuliset kurkut

½ kurkku

½ chili

2 tl seesamiöljyä

2 tl väkiviinaetikkaa

½ tl hunajaa

Kimchisalaatti

1 tlk kimchiä (korealainen hapankaali)

1 rkl jugurttia

1 tl hunajaa

Jauhelihatäyte

2 valkosipulinkynttä

½ chili

1 rkl öljyä

400 g naudan­jauhelihaa

2 rkl seesamiöljyä

2 rkl soijaa

1 rkl sokeria

lisäksi

kuivattua sipulia

1. Aloita valmistamalla tuliset kurkut. Leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi. Pilko chili pieneksi. Sekoita kulhossa öljy, etikka, hunaja ja chili. Pyöräytä kurkut mausteissa ja laita jääkaappiin tekeytymään.

2. Tee sitten kimchisalaatti. Avaa tölkki ja valuta neste pois. Nosta kimchi leikkuulaudalle ja pilko suikaleiksi. Sekoita jugurtti ja hunaja kulhossa. Lisää kimchi ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa.

3. Aloita jauhelihatäytteen tekeminen pilkkomalla valkosipuli ja chili pieniksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista jauheliha ruskeaksi. Lisää jo ruskistuneen jauhelihan joukkoon chili, valkosipuli ja seesamiöljy.

4. Kaada soija ja sokeri pannulle jauhelihan sekaan. Sekoita hyvin ja anna soijan keittyä kasaan.

5. Lämmitä sämpylät. Täytä hodarit ja viimeistele kuivatulla sipulilla.

Parsadogi

4 annosta

valmistusaika 30 min

8 vihreää tankoparsaa

50 g parmesaanijuustoa

4 hot dog -sämpylää

Pinaattikokkeli

5 munaa

1 tl suolaa

2 tl dijon-sinappia

3 rkl voita

3 dl pinaattia

mustapippuria myllystä

lisäksi

kevätsipulia

 


Parsahodari on sopivan elegantti tarjottavaksi vaikka brunssilla.

 

1. Kuori parsat puolesta välistä alaspäin hellästi kuorimaveitsellä. Leikkaa puumainen varren alaosa pois. Raasta parmesaani. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.

2. Aloita pinaattikokkelin tekeminen. Riko munat kulhoon, mittaa mukaan suola ja dijon-sinappi ja sekoita vispilällä sekaisin hyvin. Laita parsat uuniin 10 minuutiksi ja tee sillä aikaa munakokkeli loppuun. Kuumenna pannu ja sulata voi pannussa. Kaada munaseos pannulle ja sekoittele kokkareiseksi. Lisää lopuksi pinaatti ja jatka sekoittamista vielä muutama minuutti, jotta pinaatit menevät vähän kasaan.

3. Lämmitä hodarisämpylät. Kokoa hodarit laittamalla ensin munakas pohjalle. Sen jälkeen nosta kaksi parsan vartta munakokkelin päälle. Jaa juustoraaste hodareille ja nosta ne pellille. Anna olla uunissa 5 minuuttia, jotta juusto pehmenee hieman. Koristele kevätsipulilla.

Täydelliset sämpylät

Kaupan valmiit sämpylät ovat loistavia, kunhan kohtelet niitä oikein.

Mikrota

Vain 20 sekuntia, ja sämpylät ovat juuri sopivan lämpimiä ja pehmeitä.

Höyrytä

Voit lämmittää sämpylät myös höyrykattilassa. Ne pehmenevät muutamassa minuutissa mukavan mehukkaiksi. Pintaan ilmestyy samanlaisia ryppyjä kuin nakkikiskalla.

Grillaa

Grilliraidat kruunaavat hodarin. Grillaa kuumalla parilalla ulko- tai sisäpintaan kauniit raidat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla