Munakoisopasta on vegaaninen. Juuston ystävät voivat kuitenkin raastaa pinnalle parmesaania tai fetaa.
Munakoisopasta on vegaaninen. Juuston ystävät voivat kuitenkin raastaa pinnalle parmesaania tai fetaa.

Kuka viitsii viettää kesällä pitkiä aikoja keittiössä? Ei kukaan, joten ratkaisu löytyy tästä superherkullisesta pikapastasta, jonka ansaitsisi paikan seuraavana somehittinä. Jos jätät juuston pois, yrttinen pasta uppoaa myös vegaaneihin. 

Yrttinen munakoisopasta

4 annosta

Valmistusaika 25 minuuttia

800 g munakoisoa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

tilkka öljyä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

½ tl suolaa

½ tl rouhittua

mustapippuria

Marinadi

2 valkosipulinkynttä

1 mieto chili

2 rkl hienonnettua

lehtipersiljaa

2 rkl hienonnettua

basilikaa

2 rkl hienonnettua minttua

¾ dl oliiviöljyä

½ sitruunan mehu

1 tl suolaa

½ tl sokeria

Lisäksi

300 g pastaa

Päälle halutessasi juustoa/ravintohiivahiutaleita

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuutioi munakoiso pieniksi kuutioiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Lorauta päälle vähän öljyä ja ripottele suolaa ja pippuria. Paahda noin 15 minuuttia, kunnes munakoiso on pehmeää.

2. Valmista sillä aikaa marinadi: kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili ja yrtit. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada kasvisten joukkoon.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja kääntele marinoituihin munakoisoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla