Voiko aamu enää täydellisemmin alkaa? Parsaletut ovat keväisen brunssin tähti.
Voiko aamu enää täydellisemmin alkaa? Parsaletut ovat keväisen brunssin tähti.

Suloiset parsaletut ovat takuuvarma hitti!

Tattarijauhoista ja piimästä syntyy ihana taikina, josta paistat voissa takuurapeat pikkuletut. Upota joukkoon vihreitä parsanuppuja ja lopputulos on vielä ihanampi. Kylmäsavulohi ja ranskankerma maistuvat lettujen päällä taivaallisilta. Hienonna pinnalle tilliä tai tarjoa letut sitruunalohkojen kanssa. Korvaa halutessasi ranskankerma smetanalla.

 

Parsaletut ja kylmäsavulohta

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Valmistusaika 30 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

500 g vihreää parsaa 

2 tl oliiviöljyä

ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Taikina

1 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl tattarijauhoja

½ tl soodaa

½ tl suolaa

50 g voita

2 kananmunaa

5 dl piimää

Paistamiseen

voita

Lisäksi

150 g kylmäsavulohta

1 prk (150 g) ranskankermaa

tilliä

 

 

  1. Kuori parsa ja napsauta tai leikkaa kovat kantapalat pois.
  2. Halkaise parsat pituussuunnassa puoliksi ja leikkaa sen kokoisiksi paloiksi, että ne mahtuvat lettupannun koloon.
  3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista parsapaloja minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Tee taikina. Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa. Sulata voi ja vatkaa kananmunat joukkoon, sekoita piimä sekaan. Yhdistä piimäseos ja kuivat ainekset.
  5. Kuumenna voi lettupannulla. Laita muutama parsapala pannun koloihin ja kaada taikinaa päälle. Paista molemmin puolin kullanruskeaksi.
  6. Tarjoa kylmäsavulohen, ranskankerman ja tillin kanssa.

Resepti: Krista Kupariharju

 

 

 

 

Juntti einari

Miksi pitää pilata kaikkk perinne ruuat jollain parsalla tattarilla jne,,,100 löytyy 5,,,10
Jotka näitä ns herkkuja rakastaa,,,,vaan se on niin hienooteidän mielestä,,,jos jokj vastaa se ln maku asia,,,,niin se on sinun makuasia,,,ei 90 %

Sisältö jatkuu mainoksen alla