Kuva Tuomas Kolehmainen
Kuva Tuomas Kolehmainen

Keittoon sopivat niin katkaravut, kananmuna kuin kidneypavutkin.

1. Suikaloi porkkanat, sipulit, herkkusienet ja purjo. Pilko parsakaali. Hienonna chili, inkivääri ja valkosipuli.

2. Paahda kasviksia ja mausteita isossa kattilassa viitisen minuuttia.

3. Lisää soija, etikka ja niiden haihduttua vesi. Murenna liemikuutio joukkoon. Keitä, kunnes vihannekset ovat pehmentyneet. Lisää lopuksi nuudelit ja anna niiden kypsyä. Anna valmiin keiton jäähtyä ennen pakastamista.

4. Jaa keittto kahdeksaan rasiaan pakastamista varten.

5. Kun sulatat keiton, lisää siihen valitsemasi proteiininlähde. Ilman sitä keitossa on 130 kaloria annoksessa.

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 40 minuuttia

Resepti

400
g
(5kpl) porkkanaa
200
g
herkkusieniä
200
g
parsakaali
100
g
punasipulia
2
kpl
valkosipulinkynttä
2 cm inkivääriä
1
kpl
punainen chili
soijakastiketta
3
rkl
etikkaa
2
l
vettä
2
kpl
kanaliemikuutiota
180
g
riisinuudeleita

Lisää jotain näistä, kun lämmität keiton:

70
g
katkarapuja
50
g
naudan paistia
½ muna ja ½ dl katkarapuja
50
g
kidneypapuja
Tee suklaakiekkoja jo valmiiksi odottamaan, niin kahvi valmistuu hetkessä! Kuva: Panu Pälviä

Ah kahvi, tuo suomalaisten lempiliemi. Tänä syksynä suklaata ei säästellä, kun kahvihammasta alkaa kolottaa.

Suklaakahvi

4 annosta

Valmistusaika 15 min + jähmettyminen 15 min

50 g tummaa suklaata

6 dl maitoa

4 espressoshottia tai vahvaa suodatinkahvia

  1. Sulata suklaa vesihauteessa. Levitä leivinpaperi tarjottimelle tai leikkuulaudalle. Piirrä kahvikupin avulla siihen neljä ympyrää. Käännä leivinpaperi ympäri. Levitä suklaa lusikalla ympyröiden sisälle, mutta jätä keskelle neulanpään kokoinen reikä. Anna kovettua jääkaapissa 15 minuuttia.
  2. Laita kahvi keittymään. Mittaa maito kattilaan. Lämmitä se kiehuvaksi. Vaahdota maitoa sauvasekoittimella. Kaada kahvi tarjoillessasi suklaan läpi.
  3. Jaa maito kuppeihin. Nosta suklaat kuppien päälle.
Rouhi pähkinää puuroannoksen päälle. Kuva: Panu Pälviä

Jos haluat puurosta erityisen pehmeän, liota hiutaleita vedessä yön yli.

Chai-puuro ja karamellihedelmät

4 annosta

Valmistusaika 20 min

8 dl vettä

4 dl isoja kaurahiutaleita

1 rkl inkivääriä raastettuna

1 tl suolaa

½ tl kardemummaa

1/4 tl neilikkaa

1 dl mustaa teetä

2 dl maitoa

Karamellihedelmät

2 banaania tai päärynää

1 rkl voita

1 tl kanelia

2 rkl vaahterasiirappia

  1. Mittaa vesi kattilaan. Lisää kaurahiutaleet ja mausteet. Anna kuumentua miedolla lämmöllä kiehuvaksi. Sekoita välillä. Kun puuro on porissut 5 minuuttia, lisää maito ja musta tee. Sekoita hyvin. Peitä kannella ja anna hautua juuri ja juuri poristen sillä välin, kun valmistat hedelmät.
  2. Leikkaa banaani kiekoiksi tai päärynä siivuiksi. Poista päärynästä siemenet. Sulata voi pannussa. Lisää hedelmät pannulle. Paista ensimmäiseltä puolelta muutama minuutti, käännä ja lisää kaneli. Lorauta vaahterasiirappi pannulle ja sekoittele vielä varovasti sekaisin.
  3. Kauho puuro lautasille ja nostele hedelmät päälle. Lusikoi pannulta kaikki voi ja siirappi mukaan.