Kuva Tuomas Kolehmainen
Kuva Tuomas Kolehmainen

Keittoon sopivat niin katkaravut, kananmuna kuin kidneypavutkin.

1. Suikaloi porkkanat, sipulit, herkkusienet ja purjo. Pilko parsakaali. Hienonna chili, inkivääri ja valkosipuli.

2. Paahda kasviksia ja mausteita isossa kattilassa viitisen minuuttia.

3. Lisää soija, etikka ja niiden haihduttua vesi. Murenna liemikuutio joukkoon. Keitä, kunnes vihannekset ovat pehmentyneet. Lisää lopuksi nuudelit ja anna niiden kypsyä. Anna valmiin keiton jäähtyä ennen pakastamista.

4. Jaa keittto kahdeksaan rasiaan pakastamista varten.

5. Kun sulatat keiton, lisää siihen valitsemasi proteiininlähde. Ilman sitä keitossa on 130 kaloria annoksessa.

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 40 minuuttia

Resepti

400
g
(5kpl) porkkanaa
200
g
herkkusieniä
200
g
parsakaali
100
g
punasipulia
2
kpl
valkosipulinkynttä
2 cm inkivääriä
1
kpl
punainen chili
soijakastiketta
3
rkl
etikkaa
2
l
vettä
2
kpl
kanaliemikuutiota
180
g
riisinuudeleita

Lisää jotain näistä, kun lämmität keiton:

70
g
katkarapuja
50
g
naudan paistia
½ muna ja ½ dl katkarapuja
50
g
kidneypapuja

Näissä mehevissä muffinseissa yllättävät kaukomatkoilta tutut maut – kookos ja sitruunaruoho.

Mustikka-sitruunaruoho-muffinssit

8 kpl

30 min

2 sitruunaruohoa

4 dl mustikoita

3 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

1 dl rypsiöljyä

1 pieni tlk (200 ml)

kookosmaitoa

Lisäksi

8 kpl isoja muffinssivuokia

1 Hienonna sitruunaruohot ja puhdista mustikat.

2 Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja sekoita. Lisää joukkoon munat, öljy ja kookosmaito. Sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan sitruunaruoho ja mustikat. Jaa taikina isoihin muffinssivuokiin niin, että muffinseille jää hieman kohoamisvaraa.

3 Paista uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia. Kokeile kypsyys puisella grilli- tai hammastikulla.

Kesäiseen viinijuomaan käyvät vaikka takapihan mustikat.

Rosee-Sangria

valmistusaika 5 min

8 annosta

½ l mansikoita

1 dl pensasmustikoita tai tuoreita metsämustikoita

4 persikkaa

2 sitruunaa

1 plo (puoli)makeaa roseeviiniä

1 l kivennäisvettä

LISÄKSI

reilusti jääpaloja

1 Huuhdo marjat ja persikat. Puolita

mansikat. Leikkaa persikat siivuiksi.

2 Purista sitruunoista mehu boolimaljaan. Lisää marjat ja persikat sekä reilusti jäitä. Kaada roseeviini ja kivennäisvesi joukkoon. Sekoita ja tarjoile!