Sitruunaruoho, chili ja kafferilimentinlehti maustavat keiton. Kuva: Shutterstock
Sitruunaruoho, chili ja kafferilimentinlehti maustavat keiton. Kuva: Shutterstock

Superkevyt 63 kilokalorin ateria tuoksuu ja maistuu Kaukoidältä.

5:2-dieetin suosio jatkuu. Mutta mitä sitä oikein söisi 500 kalorin päivinä? Ongelmaan voi hakea vastausta tuoreesta keittokirjasta 5:2 Dieettireseptit (WSOY).

Kirjan lopussa reseptit on listattu kätevästi kaloreiden mukaan, joten yhdellä silmäyksellä on helppo laatia vaikka koko päivän ruokalista.

Jotkut resepteistä ovat turhankin pelkistettyjä, esimerkiksi höyrytetyksi loheksi nimetyssä ruokalajissa on tosiaan vain pelkkää lohta, höyrytettynä, ei muuta.

Houkutteleviakin annoksia löytyy silti paljon. Alle 100 kalorin ruokia on kirjassa 18 kappaletta. Tässä yksi, josta on jo kokonaiseksi ateriaksi:

Tuoksuva Pho-keitto
(63 kilokaloria/annos, reseptistä tulee neljä annosta)

2 sitruunaruohon vartta uloimmat lehdet poistettuna ja sisimmät hienoksi silputtuna
2 tl raastettua inkivääriä
4 kafferilimetin lehteä
1,5 litraa kasvis- tai kalalientä
1 tl palmusokeria
3 rkl kalakastiketta
1 limetin mehu
8 isoa katkarapua kuorittuina ja suolet poistettuina
50 grammaa kasviksia (esim. sokeriherneitä, suikaloitua varhaiskaalia tai porkanoita, pavunituja, siitakesieniä tai minimaissia)
Tuoretta thaibasilikaa, minttua, korianteria ja ohueksi viipaloitua punaista chiliä tarjoiluun

Murskaa sitruunaruoho, inkivääri ja kafferilimetin lehdet huhmareessa. Kumoa ne ja liemi isoon kattilaan ja keitä 10 minuuttia. Lisää joukkoon palmusokeri, kalakastike ja limettimehu ja tarkista että maut ovat tasapainossa. Lisää kasvikset ja keitä katkaravut liemessä vaaleanpunaisiksi, noin 2-3 minuuttia. Lisää yrtit ja punainen chili ja tarjoa.

Lue myös

Näin helposti aloitat 5:2-dieetin

Näin toimii 5:2-dieetti – kaksi naista kokeili villitystä kuukauden

5:2-dieetillä ei tarvitse kärvistellä – katso kahdeksan herkullista reseptiä

Kiinnostaako 5:2 -dieetti? Kokeile myös näitä pätkäpaastoja

Kauko Röyhkä laihtui 12 kiloa 5:2-dieetillä: "Urpokin voi viedä paaston läpi"

Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.