Kodin Kuvalehti
Mehevällä suklaakakulla on salaisuus.
Mehevällä suklaakakulla on salaisuus.

Suklaakakun salaisuus on purkillinen kypsiä mustapapuja.

Tosi helppo gluteeniton ja maidoton kakku on vartissa valmis uuniin. Pavut antavat kakulle niin mehevän rakenteen, että tämä herkku muistuttaa mutakakkua.

Mustapapu-suklaakakku

12 palaa, 15 min + 25 min

100 g tummaa suklaata (maidotonta)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 prk (380/230 g) kypsiä mustapapuja

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3 munaa (M-koko)

1¾ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

4 rkl maissitärkkelystä

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

½ dl kahvia (huoneenlämpöisenä)

½ dl rypsiöljyä

  1. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi monitoimikoneen leikkuuterällä.
  2. Huuhdo pavut juoksevan veden alla siivilässä. Valuta ja kumoa pavut monitoimikoneen kulhoon. Pyöräytä sekaisin suklaan kanssa.
  3. Lisää samaan kulhoon munat, sokerit, maissitärkkelys, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Mittaa päälle vasta keitetty, huoneenlämpöinen kahvi ja rypsiöljy. Sekoita tasainen taikina.
  4. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 20 cm) ja sipaise reunat öljyllä. Valuta taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä pehmeäksi. Anna kakun jäähtyä, ennen kuin siirrät sen vadille.
  5. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi kauravaniljajäätelön kanssa.

Vinkki – onnistuu myös sauvasekoittimella

Voit tehdä kakun myös hienontamalla pavut sauvasekoittimella. Sekoita suklaarouhe, munat, kuivat aineet, kahvi ja öljy vatkaimella joukkoon.

Resepti: Emilia Kolari

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Vierailija

Jaha, nyt on siis riskinä, että gluteenittomastakin leivonnaisesta saa vatsavaivoja - ja vieläpä pahempia kuin gluteenillisesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla