Tämä kakku onnistuu, vaikket olisi kokenut jauhopeukalo. Kuva: Shutterstock
Tämä kakku onnistuu, vaikket olisi kokenut jauhopeukalo. Kuva: Shutterstock

Runsaasti tuoreita mansikoita ja kermavaahtoa – siinä on kesän rakastetuimman jälkiruuan juju.

Yksi on saletti: mansikkakauden voittamaton jälkiruokaon perinteinen mansikkakakku.

Täydellinen mansikkakakku syntyy yksinkertaisista raaka-aineista ja simppelistä ohjeesta. Niputimme yhteen tärkeimmät ohjeet: lopputulos herkullinen, raikas ja helppo valmistaa.

  1. Leivo Soppa365 superhelppo kakkupohja. ”Tällikakku” syntyy kolmesta ainesosasta, eli sokerista, munista ja vehnäjauhoista.
  2. Pohjan kypsyessä uunissa, valmista kakun täytteeksi rahka-kermavaahto. Vaahdota kuohukerma ja sekoita joukkoon maustettu rahka tai maitorahka ja sokerit. Käytä osa täytteeksi ja loput kuorrutukseen. Jos haluat tehdä trendikkään ”nakukakun”, käytä kaikki vaahto silloin täytteenä.
  3. Ota valmis kakkupohja uunista, anna jäähtyä, halkaise kahteen kerrokseen ja kostuta maidolla.
  4. Levitä kerrosten väliin rahka-kermavaahtoa ja viipaloituja tuoreita mansikoita. Jos kuorrutat, levitä loput seoksesta kakun päälle ja reunoille.
  5. Mansikoita, mansikoita ja lisää mansikoita. Älä säästele herkkumarjan käytössä, kun koristelet kakkua.

Tässä inspiraatiota ihaniin mansikkakakkuihin ja koristeluun. Tyyli on vapaa!

 

A post shared by Laura (@lauraemiliaii) on

 

A post shared by j e n n y k e l l e r (@jennycookies) on

 

A post shared by Villa Helmiina (@villahelmiina) on

 

Maustein päällystetyt lättäleivät sopivat brunssipöytään. 

Mausteiset lättäleivät

4 leipää

Valmistusaika 20 min

Taikina

2 ½ dl vettä

2 tl hunajaa

6 dl vehnäjauhoja

2 tl kuivahiivaa

2 tl suolaa

1 rkl öljyä

Täyte

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl hunajaa

2 rkl seesaminsiemeniä

1 rkl falafelmausteseosta tai juustokuminaa

  1. Valmista ensin taikina. Mittaa leivontakulhoon kädenlämpöinen vesi, hunaja, jauhot, hiiva ja suola. Vaivaa taikina kiinteäksi palloksi ja jatka vaivaamista vielä muutama minuutti. Lisää öljy. Vaivaa vielä hetki. Laita taikina liinan alle puoleksi tunniksi nousemaan.
  2. Sekoita kulhossa oliiviöljy, hunaja, siemenet ja mausteseos. Jaa taikina neljään osaan ja taputtele jauhoitetulla pöydällä lättäniksi. Nosta leivinpaperille ja levitä mausteseos pintaan.
  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Paista leipiä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
Tee suklaakiekkoja jo valmiiksi odottamaan, niin kahvi valmistuu hetkessä! Kuva: Panu Pälviä

Ah kahvi, tuo suomalaisten lempiliemi. Tänä syksynä suklaata ei säästellä, kun kahvihammasta alkaa kolottaa.

Suklaakahvi

4 annosta

Valmistusaika 15 min + jähmettyminen 15 min

50 g tummaa suklaata

6 dl maitoa

4 espressoshottia tai vahvaa suodatinkahvia

  1. Sulata suklaa vesihauteessa. Levitä leivinpaperi tarjottimelle tai leikkuulaudalle. Piirrä kahvikupin avulla siihen neljä ympyrää. Käännä leivinpaperi ympäri. Levitä suklaa lusikalla ympyröiden sisälle, mutta jätä keskelle neulanpään kokoinen reikä. Anna kovettua jääkaapissa 15 minuuttia.
  2. Laita kahvi keittymään. Mittaa maito kattilaan. Lämmitä se kiehuvaksi. Vaahdota maitoa sauvasekoittimella. Kaada kahvi tarjoillessasi suklaan läpi.
  3. Jaa maito kuppeihin. Nosta suklaat kuppien päälle.