Soppa365
Kaali on parhaimmillaan, kun tarjoat sen heti.
Kaali on parhaimmillaan, kun tarjoat sen heti.

Kesän ensimmäiset pienet kaalit ovat rapeita, raikkaita, makeita ja mehukkaita.

Kauniin vaaleanvihreät varhaiskaalit maistuvat parhaalta vain kevyesti kypsennettynä. Valkoviinissä ja ranskankermassa pyöräytettynä alkukesän herkku on parhaimmillaan.

Valkoviinikaali on lisuke, joka sopii melkein mihin vain. Paistetun kalan kanssa se sopii erityisen hyvin. Liemevä lisuke hoitaa myös kastikkeen rooliin. Yhtä lailla hapokas kaali maistuu tuoremakkaroiden, possupihvien tai paistetun savutofun kera.

Valkoviinikaali

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 15 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 varhaiskaali

1 rkl öljyä

½ dl valkoviiniä

1 prk crème fraichea

suolaa

pippuria

  1. Puolita kaali ja poista kanta. Pilko se suikaleiksi.Laita pannu lämpiämään.
  2. Mittaa öljy pannulle ja lado kesäkaalisuikaleet perään. Anna kaalin kuumentua. Kun kuulet ritinää, lisää valkoviini. Anna kiehua hetki ja lusikoi sekaan ranskankerma. Sekoita hyvin, mausta suolalla ja pippurilla.

Resepti: Riikka Väliahde, Me Naiset

Sisältö jatkuu mainoksen alla