Kukkakaali muhii ihanan kookoskastikkeen alla kypsäksi.
Kukkakaali muhii ihanan kookoskastikkeen alla kypsäksi.

Tamperelaisen ravintola Muusan keittiöpäällikkö Sonja Valkeala tekee kookoskukkakaalia usein kotona.

Tampereen Olympiakorttelissa sijaitseva ravintola Muusa ilahduttaa innovatiivisella kasvisruuallaan. Muusan keittiöpäällikkö Sonja Valkeala on itsekin kasvissyöjä, jonka kotoa löytyy aina kookosmaitoa ja kasviksia. Kokin luotto-ohjeen juju on täydellisen pehmeä porkkana-kookoskastike, jolla voi kuorruttaa muitakin kasviksia. Kokeile tätä helppoa herkkua lihattoman lokakuun kunniaksi! Ohje on vegaaninen. 

 

Kookoskukkakaali

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valmistusaika 1 tunti

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

1 kukkakaali

3 rkl oliiviöljyä

½ tl suolaa

Kookoskastike

1 1/2 porkkanaa (tai 2 pientä)

3 dl kookosmaitoa

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl kookosöljyä

2 rkl tuoretta timjamia

1 tl suolaa

1 tl sokeria

½ tl rouhittua mustapippuria

2 rkl valkoviinietikkaa

1 rkl dijon-sinappia

1 dl vettä

Päälle

Tuoretta timjamia

 

  1. Valmista ensin kastike. Kuori ja viipaloi porkkanat. Keitä kypsäksi kiehuvassa vedessä. Valuta ja kaada kookosmaito joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita kookosöljyssä muutama minuutti. Hienonna joukkoon timjami. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon etikka, sinappi, porkkana-kookosmaitoseos ja vesi ja kiehauta nopeasti. Soseuta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella sileäksi.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista kukkakaalista lehdet ja halkaise kukkakaali puoliksi (tai leikkaa 4 osaan). Aseta kukkakaalit vuokaan ja sivele päälle oliiviöljyä ja ripottele päälle suolaa. Paahda noin 45 minuuttia. Lisää kastike kukkakaalien päälle ja paahda vielä 10 minuuttia.
  4. Koristele kukkakaalit tuoreella timjamilla.

Resepti: Sonja Valkeala, Me Naiset

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla