Banoffeen rouskuvat suolapähkinät tuovat twistiä supermakeaan jälkkäriin.
Banoffeen rouskuvat suolapähkinät tuovat twistiä supermakeaan jälkkäriin.

Banoffee sopii vaikka tuliaiseksi, sillä sen voi koota helposti perillä.

Banoffee lasissa

4 annosta

valmistusaika 10 min

2 dl kuohukermaa tai valmista kermavaahtoa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 banaania

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 prk (200 g) vaniljarahkaa

1 dl suolapähkinöitä

½ dl banaanilastuja

1 prk (2 dl) kinuskikastiketta

1. Vispaa kerma, jos käytät vispikermaa valmiin kermavaahdon sijasta. Siivuta banaanit.

2. Lusikoi neljän lasin pohjalle kermavaahtoa ja vaniljarahkaa. Lado päälle puolet banaanisiivuista. Ripottele seuraavaksi suolapähkinöitä. Murskaa banaanilastuja kämmenessäsi ja ripottele ne pähkinöiden päälle. Valuta sitten kerros kinuskikastiketta.

3. Tee seuraava kerros rahkasta ja kermasta, mutta säästä vielä vähän kermaa viimeistelyyn. Kokoa kerman päälle loput banaaniviipaleet, banaanilastut sekä pähkinöitä ja kinuskikastiketta.

4. Koristele nokareella kermaa, muutamalla pähkinällä ja kinuskikastikkeella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla