Soppa365
Sauvasekoittimella se onnistuu! Kuva: Panu Pälviä
Sauvasekoittimella se onnistuu! Kuva: Panu Pälviä

Vatkaamista, vesihaudetta, mahdollisuus mennä mönkään? Ei mitään näistä vaan hollandaisen helppo sauvasekoitin versio.

Hollandaise on käytännössä oikeastaan lämmin majoneesi: kananmunankeltuaisia juotetaan pikku hiljaa voilla, jolloin syntyy hämmästyttävän ylellisen makuinen, pehmeä, paksu kastike. Täydellistä parsalle ja kalalle!

Pikainen versio vie tekijältään vain 10 minuuttia. Metodi on sama kuin pikamajoneesissa. Munat ja mausteet mitataan korkean astian, kuten sauvasekoittimen kulhon, pohjalle ja sen jälkeen sauvasekoitin painetaan kiinni pohjaan. Sulatettu voi kaadetaan nauhana ja sauvasekoittimen voima emulgoi munat ja rasvan kuohkeaksi kastikkeeksi.

Hollandaise tarjotaan aina haaleana: ei kuumana eikä kylmänä. Tarjoa kastike siis heti parsan tai vaalean kalan kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pikahollandaise

valmistusaika 10 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

115 g voita

2 kananmunan keltuaista

1 rkl vettä

1 rkl sitruunamehua

½-1 tl suolaa

  1. Sulata voi ja anna sen kiehahtaa.
  2. Laita keltuaiset, vesi ja sitruunamehu korkeaan astiaan, johon sauvasekoitin mahtuu tiiviisti. Käynnistä sauvasekoitin ja kaada kuuma voi ohuena nauhana keltuaisten sekaan. Maista ja lisää suolaa ja sitruunan mehua tarvittaessa

Resepti: Raisa Laine, Glorian ruoka ja viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla