Mustikan ja basilikan epätavallinen liitto toimii hyvin.

Kesän mustikkasadosta ennustettiin korkeintaan keskinkertaista, mutta paikoittain varvut notkuvat isoja lämpimän alkukesän kypsyttämiä marjoja. Tätä piirakkaa varten ei kuitenkaan ole pakko lähteä mustikkametsälle itse, sillä se onnistuu myös pakastetuista mustikoista.

Jos aiot tänä kesänä leipoa vain yhden piirakan, tartu tähän ohjeeseen. Piirakka on 90 prosenttia perinteinen, mutta sopivasti uutta twistiä tuo basilika.

Tuoreet basilikan lehdet soseutetaan sokerin kera ja yrtti-sokeri sekoitetaan pohjataikinaan ja päälle tulevaan taikinamuruun. Jos kuitenkin hullaannuit basilikan ja mustikan liittoon, tee basilikasokeria enemmän ja ripottele sitä valmiin piirakan pinnalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mustikka-basilikapiirakka

8-10 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 15 min + 30 min paisto

125 g voita (huoneenlämpöistä)

1 kananmuna

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

400 g mustikoita

(1 rkl perunajauhoja)

Basilikasokeri

1 1/3 dl sokeria

1/2 ruukku basilikaa

Muruseos

50 g voita (huoneenlämpöistä)

1 dl vehnäjauhoja

10 basilikanlehteä

Lisäksi

voita piirakkavuoan voiteluun

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista basilikasokeri. Mittaa sokeri ja basilikanlehdet kulhoon ja jauha sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi.
  2. Tee taikina. Sekoita pehmeä voi ja 1 dl basilikasokeria keskenään. Lisää muna. Yhdistä vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola toisessa kulhossa. Lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  3. Voitele piirakkavuoka (ø 26 cm). Painele taikina jauhotetuin sormin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä mustikat tasaisesti taikinapohjalle. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niihin ruokalusikallinen perunajauhoja ennen vuokaan levittämistä.
  4. Valmista muruseos nyppimällä pehmeä voi, loppu basilikasokeri ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi. Pilko basilikalehdet ja sekoita muruseokseen. Ripottele seos mustikoiden päälle.
  5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Resepti: Raisa Laine, Glorian ruoka ja viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla