Kuva: Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Varoitus! Amerikkalaiset tahma­puustit vaativat vakavan makeannälän.

1. Voitele muffinipellin kolot voilla.

2. Rouhi 3 dl pekaanipähkinöitä. Halkaise ­loput pituussuunnassa kahtia.

3. Mittaa jokaiseen muffinipellin koloon noin ruokalusikallinen siirappia. Sirottele kuhunkin koloon vielä teelusikallinen sokeria. Jaa puolitetut pähkinät koloihin.

4. Kauli taikina puolen sentin paksuiseksi suorakaiteeksi (noin 35 cm x 25 cm). Levitä ranskankerma levylle. Sirottele sen päälle pähkinärouhe, fariinisokeri ja kaneli.

5. Kääri levy tiukaksi rullaksi. Leikkaa rulla 12 osaan ja nosta palat muffinipellin koloihin.

6. Peitä pullat kelmulla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.

7. Paista pullia 175 asteessa uunin keski­tasolla noin 30 minuuttia. Laita uunin pohjalle leivinpaperiarkki, koska siirappi pursuaa herkästi yli. Anna kypsien pullien jäähtyä ­5 minuuttia ja kumoa pelti sen jälkeen leivinpaperin päälle. Anna siirapin valua pullien päälle. Jäähdytä hetki ennen tarjoilua, sillä siirappi on polttavan kuumaa.

Resepti

Annoksia:
12
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 2 tuntia ½ annosta pullataikinaa

Resepti

50
g
voita
4
dl
pekaanipähkinöitä
2
dl
vaaleaa siirappia tai vaahterasiirappia
sokeria
100
g
ranskankermaa
2
dl
fariinisokeria
1
rkl
kanelia