Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Lämmin mozzarellapeti on herkullinen alusta broileritäytteelle.

1. Hiero mausteet broilerinfileisiin. Paista fileet pannussa pienessä öljytilkassa­ 4 minuuttia molemmilta puolilta. Leikkaa liha viipaleiksi.

2. Revi mozzarella paloiksi ja jaa se tortilloille. Siirrä tortillat uuniin grillivastuksen alle noin 5 minuutiksi tai kunnes juusto sulaa. Jos uunissasi ei ole grillivastusta, ­käytä ylälämpöä 225-asteisessa uunissa.

3. Jaa broileriviipaleet tortilloille. Tarjoa lisänä valmista salsakastiketta, revittyjä salaatinlehtiä, puna­sipulia ja korianteria. Purista mausteeksi limetinmehua.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 30 minuuttia

Resepti

400
g
broilerinfileetä
1
tl
paprikamaustetta
½ tl suolaa
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl timjamia
¼ tl mustapippuria
¼ tl chilijauhetta
öljyä paistamiseen
250
g
mozzarellaa

Tässäpä herkku, joka hiljentää vaativammankin makeanhimon. Överiletut silataan vielä sitruunatahnalla ja kermavaahdolla. 

Suklaaletut ja vaahtokarkkeja

Noin 10 kpl

Noin 1 tunti

Taikina:

3 munaa

½ dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta

3 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

5 dl piimää

½ dl sulatettua voita

4–6 rkl voit tai margariinia paistamiseen

Lisäksi:

Lemon curd -tahnaa

Vaahtokarkkeja

Mansikoita

Kermavaahtoa

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhot ja piimä. Sekoita tasaiseksi, paksuksi taikinaksi. Lisää lopuksi sula, jäähtynyt voi.

2. Kuumenna pieni blinipannu tai perinteinen lettupannu. Sulata noin ruokalusikallinen rasvaa pannulla ja kaada taikinaa parin sentin paksuudelta. Paista 3–5 minuuttia, niin, että lettu hieman turpoaa ja paistuu. Käännä letut ja paista vielä 2–3 minuuttia.

3. Tarjoile letut sitruunatahnan, vaahtokarkkien ja mansikoiden kanssa. Lisää halutessasi letuille vielä kermavaahtoa.

Makkaratikut aikuiseen makuun voi paistaa grillin sijaan myös takassa tai uunissa. 

Makkaratikku

6 annosta, noin 20 min

Tarvitset

1 tlk (240 g) croissant-taikinaa (esim. Danerolles)

6 grillimakkaraa

20 lehteä salviaa

6 rkl maalaissinappia (esim. Dijon)

Kastike

2 dl ketsuppia

1 dl majoneesia

1 oksa rosmariinia

1 tl chiliä

  1. Avaa taikinapurkki pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä taikina ja leikkaa kuuteen osaan katkoviivojen mukaan. Leikkaa makkaraan viillot. Irrota salvian lehdet.
  2. Sivele taikinapalojen pintaan sinappia ja paina sinapin päälle 4 salvianlehteä. Kääri taikina napakasti makkaran ympärille ja paina grillitikku makkaran läpi.
  3. Grillaa hiilloksella tai grillissä. Voit kypsentää myös 200 asteisessa uunissa 15–18 minuuttia.
  4. Tee kastike ja tarjoile tuoreiden makkaratikkujen kanssa.