Soppa365
Peltipiirakan kanssa maistuu helppo tacodippi.
Peltipiirakan kanssa maistuu helppo tacodippi.

Muhkea ja reilunkokoinen tacopiirakka ratkaisee tarjoiluongelmat yhden pellin taktiikalla.

Murea pohja, muhkea täyte ja tacojen koukuttava maku. Siinä tämän peltipiirakan kulmakivet! Tuloksena on jättikokoinen jauhelihapiirakka, joka sopii yhtä hyvin bileisiin, lastenjuhliin, buffettiin kuin nyyttäreille vietäväksi.

Pohjaksi tehdään rahka-voitaikina, jossa on suhteessa enemmän rahkaa kuin voita. Jos omistat monitoimikoneen, voit valmistaa pohjataikinan sillä. Mittaa kulhoon jauhot, suola ja kylmä, kuutioitu voi ja aja leikkuuterällä muruiksi. Lisää rahka ja vesitilkka ja pyöräytä tasaiseksi. Tämän jälkeen taikina on valmis kaulittavaksi pellille. Käytä jauhoja apuna, sillä taikina voi olla tarttuvaista.

Jauhelihatäyte maustetaan tacomausteella, joten muita mausteita ei tarvitakaan. Hauskin juju piirakassa on pinnalle levitetyt, ohkaisiksi leikatut perunaviipaleet. Ne saavat paahtua uunissa hauskasti kaareviksi perunalastuiksi, jotka suorastaan kutsuvat haukkaamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Piirakka leikkautuu parhaiten hieman jäähtyneenä. Saat siitä jakotavasta riippuen 20 tai vaikka 36 palaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Tacopiirakka

1 pellillinen

25 min + 35 min paistaminen

Pohja

6 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

100 g kylmää voita

250 g rahkaa

n. ½ dl kylmää vettä

Täyte

800 g naudanjauhelihaa

1 rkl rypsiöljyä

1 ps tacomaustetta

2 prk (yht. 300 g) ranskankermaa

250 g kirsikkatomaatteja

3 pientä perunaa

250 g juustoraastetta

Dippi

1 prk ranskankermaa

1 avokado

2 tl tacomaustetta

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Kuutioi voi joukkoon. Nypi murumaiseksi seokseksi. Sekoita rahka joukkoon. Lisää vettä sen verran, että saat taikinasta sopivan muotoiltavaa.
  2. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi ja nosta pellille. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
  3. Paista jauheliha isossa pannussa öljyssä kahdessa erässä, jotta se ruskistuu kunnolla. Lisää tacomauste, säästä 2 tl dippiin. Sekoita ranskankerma joukkoon.
  4. Puolita tomaatit. Kuori perunat. Levitä jauheliha, tomaatit ja juusto piirakkapohjalle. Viipaloi perunat kuorimaveitsellä ohuiksi viipaleiksi pinnalle.
  5. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut. Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä.

Resepti: Outi Väisänen, Meidän Perhe

Sisältö jatkuu mainoksen alla