Kuvat
Mikko Hannula
Soppa365
Kauraa, omenoita ja puolukoita. Syksyinen aamupala kypsyy uunissa reilussa puolessa tunnissa.
Kauraa, omenoita ja puolukoita. Syksyinen aamupala kypsyy uunissa reilussa puolessa tunnissa.

Ei sekoittamista eikä vahtimista: uunissa puuro kypsyy ihan itsekseen. Tässä on kaikki mitä tarvitset hyvän päivän alkuun!

Omenoista ja kaurahiutaleista saa aikaan ihanan uunipuuron. Herkullisen maun takaa se, että mukana on lähes yhtä paljon omenoita kuin kauraakin. Kauramaidon ansiosta puuro sopii myös vegaaneille. Jos taas käytät gluteenittomasti tuotettuja kaurahiutaleita ja -maitoa, puuro on myös gluteeniton.

Ainekset sekoitetaan yhteen ja nostetaan uuniin kypsymään. Sillä aikaa hoituvat muut aamutoimet, koska puuroa ei tarvitse sekoitella tai vahtia.

Uunipuurovuoka ilahduttaa brunssipöydässä mutta ihan tavallisena aamunakin. Yhdessä annoksessa on kaikki, mitä hyvään aamuun tarvitset: hedelmää, marjoja, kuitua, hyviä rasvoja ja proteiinia. Syksyistä makua unohtamatta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uunikaurapuuro

4 annosta

15 min + 35 min kypsentäminen

1 rkl rypsiöljyä

4 (n. 350 g) omenaa

1 dl kuorellisia manteleita

5 dl kauramaitoa

2 dl kaurahiutaleita

1 dl puolukoita

2 rkl vaahterasiirappia

½ tl suolaa

¼ tl kardemummaa

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele korkeareunainen, noin 15 cm x 20 cm:n kokoinen uunivuoka öljyllä.
  2. Huuhtele tai kuori omenat ja leikkaa ne paloiksi. Hienonna mantelit.
  3. Sekoita vuoassa omenat, mantelit, kauramaito, hiutaleet, puolukat, siirappi ja mausteet. Kypsennä uunin keskitasolla 35–40 minuuttia.

Resepti: Anu Brask, Kodin Kuvalehti

Sisältö jatkuu mainoksen alla