Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Salaattisushit rullataan merileväarkkiin ja terästetään wasabilla.

Kuori kurkku ja leikkaa se ohuiksi, lyhyiksi siivuiksi kulhoon. Pese ja viipaloi retiisit ja lisää ne kulhoon, avokadon ja valutettujen surimitikkujen kanssa. Purista päälle sitruunamehua.

Lisää kulhoon myös revitty salaatti. Yhdistä keskenään majoneesi ja kermaviili. Mausta wasabitahnalla ja sekoita salaattiin.

Aseta merileväarki työpöydälle bambumatolle ja levitä keskelle noin ⅔dl salaattiseoksesta. Kääri tiukaksi rullaksi bambumattoa apuna käyttäen. Jätä liitoskohta rullan alle ja leikkaa terävällä veitsellä viipaleiksi, noin viideksi suupalaksi. Tarjoa heti.

Resepti

Annoksia:
25
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 30 minuuttia

Resepti

pienestä kurkusta
3
kpl
retiisiä
1
kpl
pieni avokado
sitruuna
valmiita surimitikkuja
4
dl
revittyä, rapeaa salaattiseosta
kevytmajoneesia
kevytkermaviiliä
ripaus suolaa

Lisäksi

5–6 merileväarkkia
sushibambumatto käärimiseen