Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Salaattisushit rullataan merileväarkkiin ja terästetään wasabilla.

Kuori kurkku ja leikkaa se ohuiksi, lyhyiksi siivuiksi kulhoon. Pese ja viipaloi retiisit ja lisää ne kulhoon, avokadon ja valutettujen surimitikkujen kanssa. Purista päälle sitruunamehua.

Lisää kulhoon myös revitty salaatti. Yhdistä keskenään majoneesi ja kermaviili. Mausta wasabitahnalla ja sekoita salaattiin.

Aseta merileväarki työpöydälle bambumatolle ja levitä keskelle noin ⅔dl salaattiseoksesta. Kääri tiukaksi rullaksi bambumattoa apuna käyttäen. Jätä liitoskohta rullan alle ja leikkaa terävällä veitsellä viipaleiksi, noin viideksi suupalaksi. Tarjoa heti.

Resepti

Annoksia:
25
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 30 minuuttia

Resepti

pienestä kurkusta
3
kpl
retiisiä
1
kpl
pieni avokado
sitruuna
valmiita surimitikkuja
4
dl
revittyä, rapeaa salaattiseosta
kevytmajoneesia
kevytkermaviiliä
ripaus suolaa

Lisäksi

5–6 merileväarkkia
sushibambumatto käärimiseen
Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.