Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Avokado ja lohi on klassikkoyhdistelmä, johon thaikastike tuo uuden vivahteen.

1. Leikkaa lohi 1–2 sentin kuutioiksi. Halkaise avokadot, poista kivet ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi.

2. Tee kastike. Raasta limetin kuori hienoksi raasteeksi ja purista hedelmästä mehu. Hienonna chili, korianteri ja sipuli. Sekoita kastikkeen ainekset.

3. Yhdistä lohi ja avokado. Lisää kastike ja sekoita. Tarjoa seos voileivän päällä tai riisin tai pastan lisukkeena.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 15 minuuttia

Resepti

300
g
nahatonta lohifileetä
2 avokadoa

kastike:

1 limetti
1 chili
1 ruukku korianteria
1 kevätsipuli tai 2 rkl ruohosipulia
3
rkl
oliiviöljyä
kalakastiketta
1
tl
sokeria