Soppa365
Kasvispata tuhtiutetaan tofulla. Kuva: Sami Repo
Kasvispata tuhtiutetaan tofulla. Kuva: Sami Repo

Kim Mustonen tykästyi kimchipataan työskennellessään korealaisessa ravintolassa.

Tähtiravintola Olon kokki Kim Mustonen kokkaa työkavereilleen lounaaksi mausteista ja lämmittävää kimchipataa, jonka reseptin hän sai työskennellessään korealaisessa ravintolassa Australiassa.

Pata saa nimensä kimchistä eli tulisesta korealaisesta kaalista. Sen maku on ihanan intensiivinen ja huiman polttava. Kimchiä ja muita korealaisia erikoisuuksia löydät isoista marketeista ja aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneista liikkeistä.

Mustonen työskentelee Michelin tähden ansainneessa Olossa, jossa jokainen kokki valmistaa vuorollaan henkilökunnan lounaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kimin kimchipata

2 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 40 min

250 g kimchiä

1 keltasipuli

½ pieni nauris

50 g siitakesieniä

50 g enokisieniä

100 g kiinteää tofua

2 kevätsipulinvartta

liemi

2 valkosipulinkynttä

2½ dl vettä

½ dl kimchilientä

3 tl korealaista chilimaustetta (gochugaru)

1/4 dl soijakastiketta

1 rkl gochujang-tahnaa

1/4 tl miriniä

½ tl mustapippuria rouheena tai jauheena

  1. Valuta kimchi ja ota liemi talteen. Suikaloi kimchi. Kuori ja viipaloi sipuli ja nauris ohueksi. Viipaloi siitakesienet.
  2. Tee liemi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki liemen ainekset kattilassa vispilällä ja kuumenna miedolla lämmöllä.
  3. Lisää kimchi, sipuli, nauris ja siitakesienet.
  4. Hauduta noin 20 minuuttia keskilämmöllä kannen alla. Lisää tarvittaessa vettä.
  5. Paista enokisienet öljyssä paistinpannussa ruskeaksi ja rapeaksi. Leikkaa tofu kuutioiksi.
  6. Leikkaa kevätsipuli renkaiksi. Lisää enokisienet, tofu ja kevätsipuli pataan. Tarjoa heti.

Resepti: Kim Mustonen/ Krista Kupariharju, Glorian ruoka ja viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla