Kuva: Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

1. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina­pala kerrallaan puolen sentin paksuiseksi suorakaiteeksi (noin 35 cm x 25 cm).

2. Levitä kummallekin levylle puolet huoneenlämpöisestä voista. Ripottele voin päälle sokeria.

3. Raasta kylmä marsipaani karkeaksi raasteeksi ja ripottele puolet raasteesta toiselle, puolet toiselle taikinalevylle. Kääri taikina­levyt omiksi rullikseen.

4. Leikkaa taikina­pötköt vinoittain ­paloiksi niin, että joka toinen pala on vino toiseen suuntaan, toinen ­toiseen. Paina pullat keskeltä sormilla litteäk­si, jolloin pullaan muodostuu vako.

5. Kohota pullia liinan alla 15–20 minuuttia.

6. Voitele pullat ­munalla ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla
10–12 minuuttia. Jäähdytä.

7. Sulata valkosuklaa paloina varovasti, välillä sekoittaen, mikrossa. Valuta suklaa pienen lusikan avulla raidoiksi pullien päälle.

Resepti

Annoksia:
15
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 1 ½ tuntia

1 annos pullataikinaa

50
g
voita tai margariinia
1
dl
sokeria
150
g
jääkaappi­kylmää marsipaania
1
kpl
muna voiteluun
50
g
valkosuklaata koristeeksi