Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

1. Pane mutakakku monitoimi­koneen kulhoon keksien, tuorejuuston ja aprikoosi­marmeladin kanssa ja käytä seos tasaiseksi.

2. Pane taikina peitettynä viileään tunniksi.

3. Pyöritä kylmentyneestä seoksesta palloja lautasille.

4. Sulata suklaa mikron sulatusteholla sykäyksittäin.

5. Puolita puiset varrastikut, leikkaa pois terävät päät ja työnnä toinen pää sulaan suklaaseen 2–3 sentin pituudelta. Anna kuivua ja työnnä suklaapää
leivospallojen sisään.

6. Kasta pallot suklaaseen tai levitä suklaa päälle lusikalla. Koristele non­parelleilla. Pistele tikut pystyyn esimerkiksi halkaistuun meloniin ja anna pallojen jähmettyä viileässä ennen tarjoilua.

Resepti

Annoksia:
15
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 30 minuuttia + viilentymisaika 2 tuntia

Resepti

400
g
valmista mutakakkua pakasteesta
150
g
Digestive-keksejä
75
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
rkl
aprikoosimarmeladia

Päälle

200
g
tummaa ­suklaata
esimerkiksi nonparelleja ­koristeluun

Lisäksi

7–8 puista varrastikkua

Voit tehdä kaikki smoothien kerrokset valmiiksi jääkaappiin jo edeltävänä iltana.

Vadelma-suklaasmoothie

4 annosta

Valmistusaika 20 min

Kookos-suklaakerros

2 dl kookosmaitoa

4 rkl chia-siemeniä

2 rkl kaakaojauhetta

1 rkl hunajaa

Banaani-suklaakerros

2 banaania

100 g tummaa suklaata

3 dl kauramaitoa

Vadelmakerros

200 g vadelmia

2 rkl hunajaa

  1. Valmista ensin kookos-suklaakerros. Sekoita kulhossa kookosmaito, chia-siemenet, kaakaojauhe ja hunaja. 
  2. Sulata vadelmat. Jos ne ovat ulkomaisia, keitä ne. Lisää hunaja.
  3. Kuori ja paloittele banaanit. Rouhi suklaa. Soseuta banaani, suklaa ja kauramaito tasaiseksi sauvasekoittimella.
  4. Kokoa smoothie kerroksittain ja tarjoa heti.

Suklaapullasta tulee kädenkäänteessä myös kakku, kun kokoat pullapallot voideltuun rengasvuokaan.

Monkey bread -suklaapullat

10 annosta

Valmistusaika 30 min + kohotus ja paisto 1 t 

75 g voita

2½ dl maitoa

25 g tuorehiivaa

1 muna

1 dl tummaa ruokosokeria

2 tl kardemummaa

½ tl suolaa

7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Suklaaseos

100 g tummaa suklaata

75 g voita

1 dl tummaa ruokosokeria

3 rkl kaakaojauhetta

Lisäksi 

muffinivuokia tai muffinipelti

  1.  Kuutioi voi ja jätä lämpenemään. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi isossa kattilassa. Murusta joukkoon hiiva ja sekoita. Riko kattilaan muna ja mittaa sokeri, suola sekä kardemumma joukkoon. Sekoita hyvin. Mittaa ensin 3 desiä jauhoja maidon joukkoon ja alusta ne hyvin. Lisää sitten loput jauhot koko ajan vaivaten. Lisää voi ja vaivaa se taikinan joukkoon. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Muotoile kahdeksi pötköksi ja leikkaa paloiksi. Pyörittele palat palloiksi. 
  2. Tee suklaaseos. Rouhi suklaa ja kuutioi voi. Mittaa isoon kulhoon sokeri ja lisää joukkoon voi, suklaa ja kaakaojauhe. Sulata mikrossa juoksevaksi. Nostele taikinapallot kulhoon ja sekoita käsin.
  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Levitä muffinivuoat pellille. Kokoa yhteen vuokaan 5–7 taikinapalloa. Paista uunin alatasolla 10 minuuttia.