Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

1. Pane mutakakku monitoimi­koneen kulhoon keksien, tuorejuuston ja aprikoosi­marmeladin kanssa ja käytä seos tasaiseksi.

2. Pane taikina peitettynä viileään tunniksi.

3. Pyöritä kylmentyneestä seoksesta palloja lautasille.

4. Sulata suklaa mikron sulatusteholla sykäyksittäin.

5. Puolita puiset varrastikut, leikkaa pois terävät päät ja työnnä toinen pää sulaan suklaaseen 2–3 sentin pituudelta. Anna kuivua ja työnnä suklaapää
leivospallojen sisään.

6. Kasta pallot suklaaseen tai levitä suklaa päälle lusikalla. Koristele non­parelleilla. Pistele tikut pystyyn esimerkiksi halkaistuun meloniin ja anna pallojen jähmettyä viileässä ennen tarjoilua.

Resepti

Annoksia:
15
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 30 minuuttia + viilentymisaika 2 tuntia

Resepti

400
g
valmista mutakakkua pakasteesta
150
g
Digestive-keksejä
75
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
rkl
aprikoosimarmeladia

Päälle

200
g
tummaa ­suklaata
esimerkiksi nonparelleja ­koristeluun

Lisäksi

7–8 puista varrastikkua