Kaupan valmis murotaikinapohja kannattelee tanakkaa maapähkinä täytettä ja suklaista kuorrutusta.

1. Painele sulatettu taikina piiras- tai ­irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille. Siisti reunat. Nosta päälle leivinpaperipala ja laita painoksi kuivattuja herneitä. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Poista leivinpaperi painoineen ja jatka paistamista muutama minuutti, kunnes pohja on vaaleanruskea ja kypsä. Anna jäähtyä.

2. Levitä maapähkinävoi jäähtyneelle pohjalle.

3. Rouhi suklaa. Mittaa kerma ja voi kattilaan. Kuumenna melkein kiehumispisteeseen ja ota kattila pois liedeltä. Lisää suklaarouhe ja siivilöity tomu­sokeri. Anna sulaa. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

4. Kaada suklaaseos maapähkinä­täytteelle. Nosta jääkaappiin ja anna s­uklaapäällyksen kiinteytyä (vähintään 15 minuuttia).

Resepti

Annoksia:
12
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 20 minuuttia + 1 tunti jäähtymiseen

Resepti

pohja:

1 pkt (400 g) pakastemurotaikinaa (esimerkiksi Sunnuntai)
(kuivattuja herneitä painoksi)

täyte:

300
g
(n. 3 dl) maapähkinävoita

suklaapäällys:

150
g
tummaa suklaata
kuohukermaa
1
rkl
voita
1
dl
tomusokeria
päälle rouhittuja suolapähkinöitä tai marjoja
tarjoiluun kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä