Suklaa ja tahini ovat koukuttava yhdistelmä. Saat tahinia perusmarketeista.
Suklaa ja tahini ovat koukuttava yhdistelmä. Saat tahinia perusmarketeista.

Juustokakkuko muinaismuisto? Ei suinkaan, vaan kakkujen muotikuningatar keväällä 2020!

Kakkutrendien aallonharjalla ratsastaa helppous. Valmiit marenkijauheet, ronski koristelutyyli ja yhden kulhon kakut ilahduttavat niitäkin leipojia, jotka haluavat päästä helpolla.

Perinteiset keksimurupohjaiset juustokakut istuvat trendiin täydellisesti. Suklaajuustokakku nousee uudelle tasolle, kun sekoitat joukkoon tahinia, eli seesaminsiementahnaa. Vielä kinuskin joukkoon muutama lusikallinen seesaminsiemeniä ja päälle tahinista valmistettua makeaa halvaa ja saat raikuvat aplodit vierailtasi!

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tahini-suklaajuustokakku

10 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valmistusaika 25 minuuttia + pakastaminen 1 tunti

Pohja

300 g Digestive-keksejä

75 g voita

Täyte

200 g tummaa suklaata (kaakaota noin 45%)

1 prk (2 dl) vispikermaa

1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa

1 dl tahinia

2 rkl juoksevaa hunajaa

2 tl vaniljasokeria

1 liivatelehti

tilkka kiehuvaa vettä

Päälle

1 pkt (noin 100 g) halvaa

seesamikinuskia

(syötäviä kukkia)                     

Seesamikinuski

2 dl kuohukermaa

2 dl fariinisokeria

1 tl vaniljasokeria

½ tl sormisuolaa

4 tl seesaminsiemeniä

 

  1. Murskaa pohjan keksit esim. kaulimen avulla tai teholeikkurissa. Sulata voi ja sekoita keksimuruihin. Painele pohja leivinpaperilla vuoratun (irtopohja)vuoan pohjalle. Laita pakastimeen täytteen teon ajaksi.
  2. Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Siirrä sivuun jäähtymään hetkeksi. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, tahini, hunaja, vaniljasokeri ja suklaasula.
  4. Puristele liivatelehti kuivaksi ja liuota pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Kääntele täytteen joukkoon.
  5. Kaada täyte pohjan päälle ja pakasta kakkua tunnin ajan.
  6. Tee seesamikinuski. Mittaa kerma, fariinisokeri, sokeri ja suola ja kattilaan ja keitä 10 minuuttia usein sekoittaen. Sekoita seesaminsiemenet mukaan. Kaada kulhoon ja tarvittaessa hetkeksi jääkaappiin.
  7. Murustele halva. Koristele kakku halvamurulla ja seesamikinuskilla (ja syötävillä kukilla).
Vierailija

Ainekset vaikuttavat mielenkiintoisilta, mutta nyt kakku näyttää siltä, kuin joku olisi istunut vahingossa sen päälle. Olette varmaan itsekin siellä toimituksessa nauraneet vedet silmissä lopputulokselle! Eli ei murennettua halvaa ja nuutuneita orvokkeja siihen kakun päälle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla