Kuva Panu Pälviä
Kuva Panu Pälviä

Rapean voitaikinan sisältä pilkottaa ihanan täyteläinen suklaa­ mantelitahna.

1. Ota voitaikina sulamaan ja nosta voi huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Tee täyte. Pane suklaa, mante­lit, sokeri ja kaakaojauhe moni­toimikoneeseen ja anna koneen käydä, kunnes täyte on muru­maista. Lisää voi, keltuaiset ja rommi. Sekoita tahnamaiseksi.

2. Sekoita keskenään keltuai­nen ja vesi. Kauli sulanut voi­taikina muutamalla kaulaisulla ohuemmaksi ja ota siitä juoma­lasin avulla pyöreitä paloja. Jaa täyte pohjille niin, että 1 cm jää reunoilta vapaaksi. Voitele reu­nat keltuais­vesiseoksella ja nosta kansi päälle. Paina reunat huolellisesti haarukalla kiinni.

3. Voitele leivonnaiset keltuais­vesiseoksella. Anna niiden olla 10 minuuttia ja paista sitten 20–25 minuuttia uunin keski­tasolla, kunnes leivonnaiset ovat kohonneita ja kullan­ ruskeita. Anna jäähtyä hetken. Koristele tomusokerilla.

Resepti

Annoksia:
8
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 40 minuuttia + paistoaika: 20 minuuttia

Resepti

500
g
valmista voitaikinaa

Täyte

100
g
voita
50
g
tummaa suklaata (70%)
2
dl
manteleita
1
dl
tummaa ruoko- sokeria
1
rkl
kaakaojauhetta
2
kpl
keltuaista
1
rkl
rommia

Päälle

1
kpl
keltuainen
1
rkl
vettä

Koristeluun

tomusokeria