Me Naiset
|
Marja Samuli
Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Mustapavut yllättävät suklaakakun mehevöittäjänä.

Valuta pavut ja pane ne monitoimikoneen kulhoon. Lisää kaikki muut ainekset paitsi suklaata. Käytä seos tasaiseksi massaksi ja kumoa se sitten halkaisijaltaan 21-senttiseen hyvin voideltuun kakkuvuokaan. Rouhi suklaa karkeaksi ja ripottele rouhe tasaisesti kakkuvuokaan taikinan sekaan.

Paista kakku kypsäksi uunin keski­tasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Testaa kypsyys hammastikulla. Jos pinta alkaa tummua paiston aika­na liikaa, levitä kakun päälle folio. Anna jäähtyä vuoassa ennen kuin kumoat ja leikkaat annos­paloihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Resepti

Annoksia:
8
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 45 minuuttia

Resepti

400
g
säilykemusta­papuja (etnisistä kaupoista)
3
kpl
kananmunia
2
dl
sokeria
vahvaa espressojuomaa
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
soodaa
1
kpl
appelsiinin raastettu kuori ja mehu
ripaus suolaa
tummaa kaakaojauhetta
3
rkl
maissitärkkelystä
50
g
tummaa suklaata
Sisältö jatkuu mainoksen alla