Kuvat
Ninna Lindström
Böö, onko siinä aivot lautasella? Ei, vain halloweenin hauskin ja maukkain kakku!
Böö, onko siinä aivot lautasella? Ei, vain halloweenin hauskin ja maukkain kakku!

Pyöräytä helppo popparikakku kakkutaiteilija Emma Ivanen reseptillä.

Kakkutaiteilija Emma Ivane sai idean popparikakkuun lapsuusmuistosta: Emmalla ja hänen ystävällään oli tapana sulattaa suklaata popcornien päälle. Kakku on niin helppo, että se syntyy melkein lapseltakin! Emma lisäsi kakkuun myös rakastamaansa kinuskia, mutta periaatteessa kakun voi tehdä pelkästä suklaasta ja poppareistakin. 

Jos haluat hifistellä, voit temperoida suklaan. 

– Temperoitu suklaa ei tahraa sormia, on kiiltävää eikä harmaannu, Emma sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Temperointi käy näin: sulata suklaa ensin 45-asteiseksi. Sen jälkeen jäähdytä se 26-asteiseksi laittamalla suklaakulho suureen astiaan, jossa on kylmää vettä. Levitystä varten lämmitä suklaa uudestaan noin 30-asteiseksi. Anna kakun kovettua huoneenlämmössä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suklaa-popcornkakku

10 palaa

Valmistusaika 15 minuuttia + jäähdytys 2 tuntia

250 g maitosuklaata

2 l valmista suolattua popcornia

Kinuskikastike:

2 dl kuohukermaa

2 dl fariinisokeria

1 tl vaniljasokeria

Ripaus suolaa

1. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita popcornit ja sula suklaa keskenään. Kaada seos silikoniseen kakkuvuokaan. (Voit käyttää myös tavallista vuokaa kelmulla vuorattuna.) Jäähdytä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Voit nopeuttaa jähmettymistä laittamalla kakun pakastimeen.

2. Mittaa sillä aikaa kaikki kinuskikastikkeen ainekset kattilaan. Keitä keskilämmöllä 8 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada kulhoon jäähtymään. Siirrä kastike hetkeksi jääkaappiin, jos se ei ole tarpeeksi paksua valutettavaksi kakun päälle. Irrota kakku vuoasta ja koristele kinuskilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla