Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Porkkana-palsternakka­keitto saa rapsakkuutta siemenistä.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa porkkanat ja palsternakat lohkoiksi. Laita lohkot uunipannulle, kaada paloille ruokalusikallinen öljyä ja sekoita.

Paahda juureksia uunissa 35–40 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Kuori sillä aikaa perunat ja selleri. Leikkaa ne ja sipuli noin sentin kokoisiksi kuutioiksi.

Kuumenna kattilassa loput öljystä ja kuullota sipulia ja selleriä siinä 3 minuuttia. Lisää perunat ja puolet liemestä. Keitä 10 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lisää uunissa olleet kasvikset ja soseuta keitto sauvasekoittajalla. Lisää loput kasvisliemestä kerman kanssa keittoon. Kuumenna keitto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 50 minuuttia

Resepti

4
kpl
porkkanaa
1
kpl
palsternakka
2
kpl
perunaa
100
g
selleriä
2
rkl
oliiviöljyä
1
kpl
sipuli
1
l
kasvislientä
2
dl
(ruoka)kermaa
pinnalle siemensekoitusta tai pestoa
Sisältö jatkuu mainoksen alla