Hyvää keittoa jaksaa syödä kolmekin päivää peräkkäin.

Kuvat Pia Ingberg

Mausteinen makkarakeitto

4 annosta
Valmistusaika: 35 minuuttia

300 g mausteista makkaraa (esimerkiksi curryvurstia)
1 sipuli
1/2 (300 g) bataatti
2 valkosipulinkynttä
2 sellerinvartta
1 rkl öljyä
1 tl harissaa tai chilitahnaa
2 tl juustokuminaa
400 g tomaattimurskaa
6 dl vettä
1 lihaliemikuutio
koristeeksi persiljaa

Leikkaa makkara paloiksi. Kuori ja kuutioi sipuli ja bataatti. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa sellerinvarret pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia keskilämmöllä 3 minuuttia. Lisää makkarat, bataattikuutiot, valkosipuli, sellerikuutiot, harissa ja juustokumina. Kypsennä muutama minuutti sekoitellen. Kaada tomaattimurska, vesi ja liemikuutio kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Koristele ruoka persiljasilpulla.

Raviolikeitto

4 annosta
Valmistusaika: 15 minuuttia

1 paketti (250 g) täytettyä ravioli-pastaa (esimerkiksi juusto)
5 dl paseerattua tomaattia
4 dl vettä
1 kanaliemikuutio
2 dl maustettua ruokakermaa
(esimerkiksi chili tai kolme juustoa)
1/2 ruukku basilikaa
1 dl parmesaania lastuina tai
raasteena
mustapippuria

Keitä raviolit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna toisessa kattilassa paseerattu tomaatti, vesi ja liemikuutio. Lisää kerma ja kuumenna. Jaa kypsät raviolit annoskulhoihin, kauho keitto päälle. Hienonna basilika ja ripottele se parmesaanilastujen ja mustapippurin kanssa keiton pinnalle.

Punajuurikeitto

4 annosta
Valmistusaika: 1 tunti

1 porkkana
1 sipuli
2 omenaa
600 g (noin 3 kpl) tuoreita
punajuuria
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 l vettä
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
rouhittua mustapippuria
100 g fetajuustoa
koristeeksi fetajuustoa ja paprikajauhetta

Kuori ja pilko kasvikset pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä kasviksia 5 minuuttia. Lisää vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 40–45 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät. Murusta feta keittoon. Soseuta keitto sauvasekoittajalla tai tehosekoittimessa. Koristele keiton pinta fetajuustolla ja paprikajauheella.

Kookos-broilerikeitto

4 annosta
Valmistusaika: 25 minuuttia

400 g broilerin rintafileetä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g porkkanoita
400 g perunoita
1 rkl öljyä
2 rkl punaista thai-currytahnaa
6 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 tlk (400 g) kookosmaitoa
1/2 ruukkua korianteria

Leikkaa broilerifileet paloiksi. Kuori ja pilko sipuli, valkosipulinkynnet, porkkanat ja perunat. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulikuutiot ja kuullota 3 minuuttia. Lisää muut kasvikset ja currytahna. Paista sekoitellen toiset 3 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä 10 minuuttia. Kaada kattilaan kookosmaito, kuumenna kiehuvaksi. Lisää paloiteltu broileri ja keitä vielä 5 minuuttia, tai kunnes broileri kypsyy. Hienonna
korianteri keiton pinnalle.