Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Erittäin tulinen harissa on tunisialaisen keittiön lahja maailmalle.

1. Sekoita jogurttiin harissa ja suola. Nosta broilerit jogurttimarinadiin ja anna lihojen marinoitua noin 20 minuuttia.

2. Valmista lihojen marinoi­tuessa salsa. Pese kurkku ja tomaatti. Kuori sipuli. Leikkaa vihannekset pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne kulhossa keskenään. Lisää joukkoon balsamiviinietikka ja mausteet. Nosta jääkaappiin maustumaan.

3. Pyyhi lihoista enin marinadi pois. Kypsennä lihat rasvassa pannulla tai parilassa molemmin puolin. Tarjoa ­harissabroilerin ja kurkku­salsan kanssa leipää.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 40 minuuttia

Resepti

250
g
kreikkalaista ­jogurttia
1
rkl
harissatahnaa (tai ½ dl sweet chili saucea)
suolaa
400
g
maustamatonta broileria, esimerkiksi ­sisäfileitä tai leikkeitä
2
tl
voita tai margariinia

Kurkkusalsa

2
kpl
kurkkua
1
kpl
tomaatti
punasipulia
1
tl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
minttua hienon­nettuna
sokeria
suolaa