Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Erittäin tulinen harissa on tunisialaisen keittiön lahja maailmalle.

1. Sekoita jogurttiin harissa ja suola. Nosta broilerit jogurttimarinadiin ja anna lihojen marinoitua noin 20 minuuttia.

2. Valmista lihojen marinoi­tuessa salsa. Pese kurkku ja tomaatti. Kuori sipuli. Leikkaa vihannekset pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne kulhossa keskenään. Lisää joukkoon balsamiviinietikka ja mausteet. Nosta jääkaappiin maustumaan.

3. Pyyhi lihoista enin marinadi pois. Kypsennä lihat rasvassa pannulla tai parilassa molemmin puolin. Tarjoa ­harissabroilerin ja kurkku­salsan kanssa leipää.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 40 minuuttia

Resepti

250
g
kreikkalaista ­jogurttia
1
rkl
harissatahnaa (tai ½ dl sweet chili saucea)
suolaa
400
g
maustamatonta broileria, esimerkiksi ­sisäfileitä tai leikkeitä
2
tl
voita tai margariinia

Kurkkusalsa

2
kpl
kurkkua
1
kpl
tomaatti
punasipulia
1
tl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
minttua hienon­nettuna
sokeria
suolaa
Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.