Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Sitruunakastikkeen aineslista on ennätys­lyhyt.

1. Raasta sitruunan ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Purista hedelmästä mehu. ­Hienonna tilli.

2. Sekoita mehu, kuoriraaste ja tilli tuorejuustoon. Lisää öljy, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi tahnaksi ja tarjoa kuuman pastan kanssa.

Vinkki! Jos haluat pastan joukkoon rapeutta, paista 1 ½ dl leivänmuruja ruokalusikallisessa oliiviöljyä.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 10 minuuttia

Resepti

1 sitruuna
puolikas ruukku tilliä
150
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
mustapippuria