Kuva Sami Backström
Kuva Sami Backström

Sitruunan kirpeys ja mangon pehmeys = täydellinen liitto.

Mittaa kattilaan sokeri, vesi, neljän sitruunan mehu, yhden sitruunan raastettu kuori sekä halkaistu vaniljatanko. Kiehauta ja keitä kevyesti poreillen 15 – 20 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita mausteliemen joukkoon mangosose ja maustamaton jogurtti. Kääntele mukaan myös valkuaisvaahto. Sekoita seos tasaiseksi ja kaada pakastusta kestävään astiaan. Pakasta vähintään 4 tuntia tai yön yli. Tarjoile tuoreella sitruunamelissalla viimeisteltynä. 

Vinkki! Juhlatilanteessa voit kaataa tarjoilumaljan pohjalle tilkan kuohuviiniä tai kuivaa siideriä. 

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 45 minuuttia + pakastus väh. 4 tuntia

Resepti

2
dl
sokeria
1
dl
vettä
5
kpl
sitruunaa
1
kpl
vaniljatanko
2
kpl
kananmunan valkuaista
1
prk
mangososetta (esimerkiksi Piltti)
1
dl
maustamatonta jogurttia
tuoretta sitruunamelissaa