Kuva Sami Backström
Kuva Sami Backström

Sitruunan kirpeys ja mangon pehmeys = täydellinen liitto.

Mittaa kattilaan sokeri, vesi, neljän sitruunan mehu, yhden sitruunan raastettu kuori sekä halkaistu vaniljatanko. Kiehauta ja keitä kevyesti poreillen 15 – 20 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita mausteliemen joukkoon mangosose ja maustamaton jogurtti. Kääntele mukaan myös valkuaisvaahto. Sekoita seos tasaiseksi ja kaada pakastusta kestävään astiaan. Pakasta vähintään 4 tuntia tai yön yli. Tarjoile tuoreella sitruunamelissalla viimeisteltynä. 

Vinkki! Juhlatilanteessa voit kaataa tarjoilumaljan pohjalle tilkan kuohuviiniä tai kuivaa siideriä. 

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 45 minuuttia + pakastus väh. 4 tuntia

Resepti

2
dl
sokeria
1
dl
vettä
5
kpl
sitruunaa
1
kpl
vaniljatanko
2
kpl
kananmunan valkuaista
1
prk
mangososetta (esimerkiksi Piltti)
1
dl
maustamatonta jogurttia
tuoretta sitruunamelissaa
Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.