Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

1. Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan.

2. Sekoita jogurttiin tomusokeri. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.

3. Kuumenna sitruunamehu mikrossa tai kattilassa. Purista liivatteista vesi pois ja lisää ne kuumaan mehuun sulamaan.

4. Sekoita kermavaahto jogurtin joukkoon ­varovasti nostellen. Lisää liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lusikoi vaahto tarjoilulaseihin ja anna jähmettyä kylmässä vähintään 3 tuntia.

5. Rouhi pekaanit. Koristele vaahto pähkinärouheella ja sitruunankuorella.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 15 minuuttia + hyytymis­aika: 3 tuntia

Resepti

4
kpl
liivatelehteä
5
dl
maustamatonta turkkilaista jogurttia
2
dl
tomusokeria
3
dl
kuohukermaa
3
rkl
sitruunamehua

Päälle

1
dl
pekaanipähkinöitä
1
kpl
(luomu)sitruunan kuori