Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

Ranskalaiseen tyyliin valmistettu kevyt jälkkäritorttu syntyy jogurtista ja kananmunista.

1. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 20–22 sentin irtopohja­vuoka.

2. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää­ sekaan jauhot, jogurtti, sitruunankuori- ja mehu.

3. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele vaahto keltuaisseoksen sekaan.

4. Kaada seos voideltuun vuokaan ja paista uunissa keskitasolla 180 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsää.

5. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ennen kuin irrotat sen.

6. Tarjoa jogurtin ja vadelmien kanssa tomusokerilla koristeltuna.

Resepti

Annoksia:
6
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 15 minuuttia + 45 minuutin paistoaika

Resepti

4 munaa
erikoishienoa sokeria
3
rkl
vehnäjauhoja
5
dl
kreikkalaista jogurttia
1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
tomusokeria koristeluun
korppujauhoja ja margariinia vuoan voiteluun

Tarjoiluun:

maustamatonta jogurttia ja vadelmia