Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

1. Leikkaa fileet pienemmiksi ­paloiksi. Sekoita vehnäjauhot jasuola keskenään lautasella. Kääntele broilerinpalat seoksessa.

2. Kuumenna tilkka öljyä pinnoitetulla pannulla ja paista leivitetyt ­fileet nopeasti kauniin värisiksi ­molemmin puolin.

3. Nosta fileet uunivuokaan. Kaada vuoan pohjalle osa kanaliemestä, purista fileiden päälle puolet sitruunamehusta ja viimeistele vuoka oliiveilla ja kapriksilla.

4. Nosta vuoka uunin keskitasolle 200 asteeseen ja paista noin 15–20 minuuttia, kunnes broilerinliha on kypsää. Valele fileepaloja pari ­kertaa paistamisen aikana kana­liemellä.

5. Kypsennä ja valuta simpukkapasta.

6. Broilerin kypsyessä kuori avokado, poista siemen ja viipaloi avokadonliha. Siisti pinaatti ja kuullota se pannulla öljytilkassa nopeasti. Nosta pannu liedeltä ja lisää sekaan avokado. Mausta seos lopulla sitruunamehulla, ripauksella suolaa ja mustapippurirouhetta.

7. Lisää pinaatti-avokadoseos kuumana kanaviipaleiden pinnalle ja tarjoa pastan kanssa.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 20 minuuttia + paistoaika: 20 minuuttia

Resepti

500
g
broilerifileetä
1
dl
vehnäjauhoa leivittämiseen
1
tl
suolaa
öljyä paistamiseen
2
dl
hyvää kanalientä
sitruunan puristettu mehu
1
dl
oliiveja
2
rkl
kapriksia
2
kpl
kypsää avokadoa
50
g
tuoretta pinaattia
suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

200
g
simpukkapastaa
Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.

Rosmariiniöljy viimeistelee pizzanautinnon. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Täytä moderni kinkkupizza kauden kirpeillä omenoilla, ilmakuivatulla kinkulla tai pekonilla ja cheddarilla. Kruunaa pizza rosmariiniöljyllä

Valmista ensin pizzataikina, ja taikinan kohotessa rosmariiniöljy.

Pizzataikina

4 pizzaa

Valmistusaika 15 min + 1 t kohotus

4 dl vettä

½ tuorehiiva

1 tl suolaa

1 rkl hunajaa

5 dl vehnäjauhoja

3 dl durumjauhoja

1 rkl oliiviöljyä

1 Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja hunaja. Vaivaa kaikki jauhot joukkoon. Alusta taikinaa 5 minuuttia käsin. Lisää öljy. Jatka vaivaamista vielä 5 minuuttia.

2 Peitä kulho keittiöliinalla, ja anna kohota huoneenlämmössä tunti.

Rosmariiniöljy

n. 1 dl öljyä

Valmistusaika 10 min

10 rosmariininoksaa

1 dl öljyä

1 sitruuna

½ tl suolaa

1 tl sokeria

mustapippuria myllystä

1 Irrota lehdet oksista. Puolita sitruuna ja purista sen mehu sauvasekoittimen kulhoon. Lisää loputkin ainekset ja soseuta kauniin vihreäksi öljyksi.

Omena-kinkkupizza

4 pizzaa

400 g tomaattikastiketta

2 omenaa

1 pkt ilmakuivattua kinkkua

100 g cheddaria

1 Täytä pizza kauden kirpeillä omenoilla, ilmakuivatulla kinkulla tai pekonilla ja cheddarilla.

2 Kypsennä pizza 225-asteisessa uusissa noin 15 minuuttia, kunnes pizza on kypsä.