Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

1. Leikkaa fileet pienemmiksi ­paloiksi. Sekoita vehnäjauhot jasuola keskenään lautasella. Kääntele broilerinpalat seoksessa.

2. Kuumenna tilkka öljyä pinnoitetulla pannulla ja paista leivitetyt ­fileet nopeasti kauniin värisiksi ­molemmin puolin.

3. Nosta fileet uunivuokaan. Kaada vuoan pohjalle osa kanaliemestä, purista fileiden päälle puolet sitruunamehusta ja viimeistele vuoka oliiveilla ja kapriksilla.

4. Nosta vuoka uunin keskitasolle 200 asteeseen ja paista noin 15–20 minuuttia, kunnes broilerinliha on kypsää. Valele fileepaloja pari ­kertaa paistamisen aikana kana­liemellä.

5. Kypsennä ja valuta simpukkapasta.

6. Broilerin kypsyessä kuori avokado, poista siemen ja viipaloi avokadonliha. Siisti pinaatti ja kuullota se pannulla öljytilkassa nopeasti. Nosta pannu liedeltä ja lisää sekaan avokado. Mausta seos lopulla sitruunamehulla, ripauksella suolaa ja mustapippurirouhetta.

7. Lisää pinaatti-avokadoseos kuumana kanaviipaleiden pinnalle ja tarjoa pastan kanssa.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 20 minuuttia + paistoaika: 20 minuuttia

Resepti

500
g
broilerifileetä
1
dl
vehnäjauhoa leivittämiseen
1
tl
suolaa
öljyä paistamiseen
2
dl
hyvää kanalientä
sitruunan puristettu mehu
1
dl
oliiveja
2
rkl
kapriksia
2
kpl
kypsää avokadoa
50
g
tuoretta pinaattia
suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

200
g
simpukkapastaa

Voit tehdä kaikki smoothien kerrokset valmiiksi jääkaappiin jo edeltävänä iltana.

Vadelma-suklaasmoothie

4 annosta

Valmistusaika 20 min

Kookos-suklaakerros

2 dl kookosmaitoa

4 rkl chia-siemeniä

2 rkl kaakaojauhetta

1 rkl hunajaa

Banaani-suklaakerros

2 banaania

100 g tummaa suklaata

3 dl kauramaitoa

Vadelmakerros

200 g vadelmia

2 rkl hunajaa

  1. Valmista ensin kookos-suklaakerros. Sekoita kulhossa kookosmaito, chia-siemenet, kaakaojauhe ja hunaja. 
  2. Sulata vadelmat. Jos ne ovat ulkomaisia, keitä ne. Lisää hunaja.
  3. Kuori ja paloittele banaanit. Rouhi suklaa. Soseuta banaani, suklaa ja kauramaito tasaiseksi sauvasekoittimella.
  4. Kokoa smoothie kerroksittain ja tarjoa heti.

Suklaapullasta tulee kädenkäänteessä myös kakku, kun kokoat pullapallot voideltuun rengasvuokaan.

Monkey bread -suklaapullat

10 annosta

Valmistusaika 30 min + kohotus ja paisto 1 t 

75 g voita

2½ dl maitoa

25 g tuorehiivaa

1 muna

1 dl tummaa ruokosokeria

2 tl kardemummaa

½ tl suolaa

7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Suklaaseos

100 g tummaa suklaata

75 g voita

1 dl tummaa ruokosokeria

3 rkl kaakaojauhetta

Lisäksi 

muffinivuokia tai muffinipelti

  1.  Kuutioi voi ja jätä lämpenemään. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi isossa kattilassa. Murusta joukkoon hiiva ja sekoita. Riko kattilaan muna ja mittaa sokeri, suola sekä kardemumma joukkoon. Sekoita hyvin. Mittaa ensin 3 desiä jauhoja maidon joukkoon ja alusta ne hyvin. Lisää sitten loput jauhot koko ajan vaivaten. Lisää voi ja vaivaa se taikinan joukkoon. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Muotoile kahdeksi pötköksi ja leikkaa paloiksi. Pyörittele palat palloiksi. 
  2. Tee suklaaseos. Rouhi suklaa ja kuutioi voi. Mittaa isoon kulhoon sokeri ja lisää joukkoon voi, suklaa ja kaakaojauhe. Sulata mikrossa juoksevaksi. Nostele taikinapallot kulhoon ja sekoita käsin.
  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Levitä muffinivuoat pellille. Kokoa yhteen vuokaan 5–7 taikinapalloa. Paista uunin alatasolla 10 minuuttia.